ALKMAAR - Sport-Z organiseert op zondag 11 februari de Unieke Winterspelen voor mensen met een beperking in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 13.00 tot 16.00 uur kan iedereen, jong en oud, meedoen aan deze sportinstuif met aangepaste sporten, zowel op het ijs als in diverse sportzalen. Het evenement staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen.

Zondag 11 februari staat geheel in het teken van de Olympische Winterspelen. Deze dag staan diverse aangepaste sport- en spelonderdelen op het programma, zowel op het ijs als in de sportzaal. De sportinstuif is geschikt voor mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking, van jong tot oud. Rolstoelafhankelijk of doof, een aandoening in het autismespectrum hebbend of verstandelijk beperkt, voor ieder is er deze dag genoeg te beleven.

Degenen die niet zo sportief zijn kunnen meedoen met het minitheater voor zang, dans en andere voordrachten. “Met de strippenkaart in de hand bepaal je zelf welke activiteiten je gaat ondernemen. Wij zorgen voor professionele begeleiding bij de onderdelen. We organiseren een leuke middag voor jong en oud, iedereen uit de hele regio is welkom,” aldus Pascale de Hoogh, regiocoördinator Aangepast Sporten.

De entree bedraagt € 2,50 per persoon, begeleiders en familieleden hebben gratis toegang. Aanmelden kan via www.sport-Z.org/uniekewinterspelen.

Samenwerkingsverband Aangepast Sporten

De sportinstuif van zondag 11 februari maakt deel uit van een Uniek tweedaags evenement voor mensen met een beperking. Op maandag 12 februari komt het speciaal onderwijs sporten, minimaal 500 kinderen uit de hele regio komen deze dag naar De Meent Bauerfeind. Zij tekenen samen met de wethouders Sport van zeven gemeenten (Alkmaar, Heerhugowaard, Langedijk, Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) een overeenkomst voor het samenwerkingsverband Aangepast Sporten. “Omdat wij staan voor een leven lang sporten, zonder drempels. Met deze overeenkomst maken wij een belangrijke stap in die richting”, aldus Jasper Nieuwenhuizen, wethouder Sport van de gemeente Langedijk.