GROOTEBROEK - Promovendus SVW’27 is er ook op bezoek bij de Zouaven niet in geslaagd om de eerste punten van het seizoen te pakken. In Grootebroek eindigde het duel in een 2-0.

In de eerste helft konden beiden teams wel wat kansen creëren, maar tot doelpunten zou het niet komen. Voor de West-Friese ploeg van coach Johan Rutz geld dat zij de winst zouden moeten pakken, aangezien ze de promovendus SVW op bezoek kregen.

Dennis van Tricht

In de tweede helft lukte dat ook. Het was invaller Dennis van Tricht die in de slotfase het begrip ‘gouden wissel’ weer deed opwaaien. Nadat hij in de 83e minuut de verdiende 1-0 wist te maken stond hij aan de basis van de 0-2. Leon Machielse kreeg de bal van Dennis van Tricht op een presenteerblaadje en Machielse liet deze kans niet onbenut, 2-0. Verder zouden de Grootebroekers niet komen, maar dat was ook niet nodig om de overwinning te behalen.

Voor de Zouaven is het een sterke opening van het seizoen. Op bezoek bij Alkmaarsche Boys won het al met 1-5, en deze 2-0 overwinning brengt het totaal aantal punten op zes uit twee wedstrijden. Voor SVW’27 is het dus nog wachten op de eerste punten.