HEERHUGOWAARD - In de strijd om de koppositie van de Eredivisie zaalvoetbal voor vrouwen heeft Reiger Boys/Woest op het nippertje de zege weten te pakken in de thuiswedstrijd tegen KTP Nieuw Roden. De winnende, maar wel dikverdiende treffer, van Chantal Hendriksen viel pas drie seconden voor tijd.

Daarmee zat het venijn duidelijk in de staart want de drie doelpunten die vrijdagavond te zien waren in sporthal Waardergolf vielen allen in de laatste twee minuten, na een weinig verheffende wedstrijd in de voorgaande 38 minuten. Het moet wel gezegd worden dat als er één ploeg recht op de winst had dan was dat de thuisploeg, en zo geschiedde dus ook.

In een matige eerste helft waren de kansen schaars al hadden aanvoerster Sanne Brand (2x) en Floor Spaan de mogelijkheid om Reiger Boys op voorsprong te schieten. Het zeer compact spelende KTP Nieuw Roden verschafte zich tot kort voor de rust zeer weinig en toen dat uiteindelijk wel gebeurde kweet keepster Jacky Reus zich uitstekend van haar taak door die pogingen te keren.

Ook na de pauze gebeurde er aanvankelijk weinig voor de doelen, maar in het laatste kwartier nam de thuisploeg toch duidelijk de overhand. Keepster Devi Venema van de gasten, die al in de eerste helft de geblesseerde Anique Hoogeveen was komen vervangen, ontpopte zich tot uitblinkster door een handvol Heerhugowaardse pogingen te keren. Met nog ruim twee minuten te spelen leek Reiger Boys de rekening gepresenteerd te krijgen toen een snelle counter werd afgemaakt door Aline van den Berg: 0-1.

Beloning
De thuisploeg wenste zich echter niet neer te leggen bij een nederlaag en toonde karakter en strijdlust, en kreeg uiteindelijk ook de verdiende beloning. Een minuut na de achterstand zorgde Sanne Brand voor de gelijkmaker en met nog drie seconden op de klok soleerde Chantal Hendriksen door de Rodense defensie om Venema nu wel kansloos te laten, met dolle vreugde tot gevolg. 'Dit is zo verdiend', jubelde aanvoerster Brand na afloop. 'Ik was al blij met de gelijkmaker, maar na de winnende van Chantal gingen we helemaal uit ons dak. Deze is wel heel erg lekker hoor!'

Door de overwinning deelt Reiger Boys/Woest nog steeds de koppositie met streekgenoot Team Alkmaar/Sportstars dat vrijdagavond eveneens won. Beiden ploegen hebben twaalf punten uit vijf duels al is het doelsaldo van de Alkmaarders beter.

Reiger Boys/Woest VR1 - KTP Nieuw Roden VR1 2-1 (0-0)
38. Aline van den Berg 0-1
39. Sanne Brand 1-1
40. Chantal Hendriksen 2-1

Foto's: DP Sportfotografie