HEERHUGOWAARD – In eigen huis heeft HV Tornado een overwinning behaald op VOC 3. De ploeg uit Amsterdam werd met een 25-23 nederlaag naar huis gestuurd.

Het begin van de wedstrijd was voor VOC 3. Binnen vier minuten keek HV Tornado al tegen een 0-4 achterstand aan. De Heerhugowaarders moesten wennen aan het gevarieerde en snelle spel maar de ploeg kon de achterstand toch wegwerken en na tien minuten was de stand gelijk.

In het vervolg hielden de ploegen elkaar in evenwicht en werd het verschil niet meer dan twee doelpunten. Tijdens de tijdstraf die VOC 3 kreeg wist Tornado slechts een keer te scoren terwijl de Amsterdammers twee keer doel troffen. Tornado moest hard werken om de opponent van zich af te houden en na de stand van 7-10 werd de achterstand langzaam kleiner. Het werd 9-11 en na een hattrick van Sindy Schouten scoorde Marleen Stam de gelijkmaker.

In het tweede bedrijf bleef Tornado knokken voor de doelpunten. Goed keeperswerk van Renée Dekker en Britt Driesse en een goed sluitende verdediging, maakten dat VOC 3 niet het spelletje kon spelen dat ze gewend waren. Mooie uitvallen en de daardoor gemaakte doelpunten zorgden voor spannende momenten. Verdedigend kreeg Tornado steeds meer grip op de tegenstander, de keepster stopte een strafworp en speelde bij een break subliem aan.

In de veertiende minuut was de stand 18-18 en nadat er nog twee keer een achterstand was weggewerkt kwam Tornado eindelijk op voorsprong. 20-19. Met nog acht minuten te spelen was de Heerhugowaardse ploeg de baas over de Amsterdammers, en kon de voorsprong behouden, wat zorgde voor een 25-23 overwinning.