HEERHUGOWAARD - Hoewel nog steeds niet gevrijwaard van degradatiezorgen hebben de vrouwen van Reiger Boys zich zaterdag van hun goede kant laten zien door koploper Rijnvogels op 1-1 te houden. De puntendeling is een puike prestatie voor de ploeg van trainster Janny Timisela nadat men eerder dit seizoen in Katwijk met 8-0 onderuit ging.

Waarschijnlijk moet Rijnvogels gedacht hebben om vanzelfsprekend een goed resultaat te halen in Heerhugowaard want de Katwijkse formatie speelde wat hautain en had moeite om door de compacte verdediging van de thuisploeg heen te komen. Desondanks namen de gasten halverwege de eerste helft wel een voorsprong door een doelpunt van Claudia Owel. Reiger Boys wist daar aanvallend nog niet veel tegenover te stellen, maar gaf vlak voor rust al een eerste waarschuwing af bij een goede kans voor Anika Schulte die naast mikte.

Tien minuten na de pauze werd Reiger Boys geholpen door Rijnvogels na slordig balverlies en hiervan wist Britt van der Gulik te profiteren en nam de gelijkmaker voor haar rekening. Rijnvogels schrok hier van en ging alsnog op jacht naar de winst, maar de hechte Reiger Boys-defensie, met een zeker spelende keepster Jana Spieker liet zich niet meer verrassen.

Door het gelijke spel blijft Reiger Boys wel voorlaatste en heeft het nog vier wedstrijden om rechtstreekse degradatie te ontlopen. De ploeg is nu twee weken vrij en komt pas op zaterdag 4 mei weer in actie met een uitwedstrijd bij DSS.

Heren
Voor Reiger Boys 1 gaat het seizoen zo langzamerhand als een nachtkaars uit, ondanks een goede eerste competitiehelft. Zaterdag liep de formatie van trainer Raymond Huisman tegen een nieuwe deceptie aan door bij het laag geklasseerde ZCFC met 4-3 te verliezen ondanks dat met twintig minuten voor tijd nog met 1-3 voor stond. Martijn Grooff had in de eerste helft voor de gelijkmaker gezorgd en was ook verantwoordelijk voor de 1-2. Toen Daniel Vos kort hierop de 1-3 maakte leek de wedstrijd beslist, maar de Reiger Boys-verdediging bleek vervolgens geen grip te hebben op ZCFC-aanvaller Brian Meijer die zich met vier treffers kroonde tot man van de wedstrijd en ZCFC de drie punten bezorgde.

Reiger Boys ontvangt komende zaterdag 20 april FC Castricum op De Wending.