HEERHUGOWAARD - De vrouwen van Reiger Boys hebben zaterdag een zeer verdienstelijk gelijkspel behaald tegen koploper DSS. De Haarlemmers, vorige week winnaar geworden van de eerste periode titel, waren beter, maar op basis van de wilskracht die de geel-zwarten lieten zien was het punt zeker verdiend.

De wedstrijd betekende ook de rentree van Aaike Verschoor die aan het eind van het vorige seizoen stopte met veldvoetbal. In het team dat het dit seizoen moeilijk heeft in de hoofdklasse, men staat voorlaatste, speelde de routinier alsof ze nooit was weg geweest. "Eigenlijk ben ik gestopt op het veld en speel ik alleen nog in de zaal (Bij Team Alkmaar/Sportstars, red.), maar die meiden vragen wel telkens of ik weer mee kom doen. Ik heb nu aangegeven dat ik speel als het mij uitkomt en ik moet zeggen het voelde vandaag toch ook wel weer lekker."

De Heerhugowaardse formatie kwam weliswaar na tien minuten op achterstand toen Genevieve Maartens goed anticipeerde op een diepe bal en keeper Jana Spieker passeerde, maar knokte zich knap terug. Halverwege de eerste helft kwam de wedstrijd in evenwicht door een mooie vrije trap van Maartje van Haneghem die de bal in de bovenhoek schoot. Hierna had DSS weliswaar een veldoverwicht, maar aan de hand van de ervaren Verschoor en aanvoerster Amy Visser bleef de jonge ploeg gemakkelijk overeind daarbij vertrouwend op een prima in vorm zijnde Spieker op doel die in elke situatie goed het oog had. Het uiteindelijke resultaat zal dan ook ongetwijfeld vertrouwen geven voor de tien resterende wedstrijden te beginnen komende zaterdag bij Heerenveense Boys.

Reiger Boys VR1 - DSS VR1 1-1 (1-1)
10. Maartens 0-1
23. Van Haneghem 1-1