HEERHUGOWAARD/EMMEN - In de handbalcompetities bij de dames bleven de beide Heerhugowaardse teams, KSV en Tornado, afgelopen weekend met lege handen. Tweede-divisionist KSV keerde met een nederlaag terug uit Emmen terwijl hoofdklasser Tornado in eigen huis onderuit ging tegen ZAP.


KSV ging zondag op bezoek bij E&O DS2, dat moeizaam aan het seizoen begonnen was met slechts twee behaalde punten. Vanwege het feit dat de Eredivisie afgelopen weekend stil lag kon de Drentse ploeg zich echter versterken met een aantal speelsters van het eerste team. Dit bleek voor de ploeg van coach Theo Krom teveel, want KSV kwam nooit echt in de wedstrijd en keek bij rust al tegen een 20-12 achterstand aan. Ook na de pauze kreeg de Heerhugowaardse ploeg geen grip op de tegenstander en zo moest men met een 33-20 nederlaag de verre terugreis aanvaarden.

Bij KSV scoorden Jonna Lemstra en Romy Brink ieder viermaal. De overige treffers kwamen op naam van Esmee Botterhuis (3). Jacqueline Köhne (3), Sam Wagenaar (3), Rosalie Rood (2) en Romee Balm. Komende zaterdag speelt KSV, dat zesde staat in de Tweede Divisie, een thuisduel tegen VZV DS3 om 19.15 uur in de Waardergolf.

Hoofdklasse
In dezelfde Waardergolf ging hoofdklasser Tornado zondagmiddag onderuit in het thuisduel tegen ZAP DS2. Het belangrijke duel voor een plaatsje in de top achter de huidige koploper Meervogels was lang spannend. Uiteindelijk moest de ploeg van trainer/coach Karin Burrekers het onderspit delven, mede door een rode kaart voor Marloes Bak. ZAP won met 24-28 en klom zodoende over Tornado heen naar de tweede plaats.

Door de nederlaag is de achterstand op koploper Meervogels nu vier punten voor Tornado dat komende zaterdag op bezoek gaat bij Hollandia T.