HEERHUGOWAARD - Onder redelijk gunstige weersomstandigheden organiseerde WMC haar nieuwjaarsreceptie 2017.

Er werden zoals gebruikelijk een aantal Nieuwjaars wedstrijden gespeeld en er werd zeer vermakelijk gevoetbald. De trainers/begeleiders hadden het moeilijk tegen de JO17-1 en moesten het onderspit delven. Er stond na een uur voetballen 6-3 voor de JO17-1 op het scorebord. Daarna werd er gespeeld door een tweetal gemixte G-teams. Ook hier werd gestreden omdat men niet voor elkaar wilden onderdoen. De wedstrijden werden afgesloten door een team van oud WMC-spelers tegen het huidige WMC 1. Met kansen aan beide zijde werd het, na een voorsprong van 1-0 voor WMC 1 uiteindelijk vlak voor tijd 1-1 na een schitterende vrije schop van Pierre van den Ancker.

Na de wedstrijden vond de nieuwjaarsreceptie plaats waarin stil werd gestaan bij de dood van Daan Dekker die op 28 jarige leeftijd is overleden.

De voorzitter benadrukte dat vrijwilligers zowel de hoeksteen als de ruggengraat van de vereniging zijn en hoopt ook in 2017 op hun inzet te kunnen rekenen. Tevens bracht de voorzitter zelfreflectie onder de aandacht. Een belangrijk punt als je als speler het functioneren van trainers, scheidsrechters, clubgrensrechters en anderen ter discussie stelt. Hoe functioneer je zelf in een team? Als lid van WMC, op het moment dat je kritisch bent ten aanzien van het beleid of ten aanzien van vrijwilligers. Wat doe je zelf binnen de vereniging?

Ook kwam de voorzitter terug op datgene wat er in november allemaal is gebeurd rondom de algemene ledenvergadering. Iets wat onmogelijk leek is gebeurd; tweespalt in de vereniging. Een vereniging leiden is in deze tijd geen sinecure en daar moet je niet te lichtzinnig over denken. Je leidt een vereniging met een bestuur en dat moet functioneren als een team, dat kan je niet kopen of in één keer totaal vernieuwen, want dan gaat er teveel kennis verloren.

De voorzitter hoopt dat we er met z’n allen wat van hebben geleerd en dat degene die het niet eens zijn met het bestuur dit bespreekbaar maakt zodat er een dialoog komt. De kantine of een verjaardag is niet de plaats om onvrede te uiten. Bespreek zaken waar je mee zit. Met iemand praten is nog altijd beter dan over iemand praten. Voetbal is een geweldige uitlaatklep, maar dan wel op de goede manier.

WMC wenst iedereen het allerbeste voor 2017 en hoopt op een mooi verenigingsjaar.