HEERHUGOWAARD – Al zeven wedstrijden op rij is KSV ongeslagen. De Heerhugowaarders kennen een ijzersterk seizoen. Na elf wedstrijden levert het een knappe vijfde plaats op. ,,Het zou heel mooi zijn voor ons om op de derde plek te staan”.

Vorig seizoen zullen weinig mensen hebben gedacht dat KSV momenteel in de subtop van de vierde klasse zou staan. De prestatie van de Heerhugowaardse ploeg, die de afgelopen twee seizoenen voor handhaving speelde, is dan ook erg knap. Met een achterstand van vier punten op de nummer drie, en een wedstrijd minder gespeeld, lonkt zelfs een hogere plek op de ranglijst.

Spelen als team
Slechts tweemaal leed KSV een nederlaag. Inmiddels is de ploeg al zeven wedstrijden op rij ongeslagen. ,,Ik denk dat het komt omdat we als een team spelen en voor elkaar willen werken. De sfeer is goed in het team en elke overwinning geeft ook vertrouwen voor de volgende wedstrijd. Hopelijk kunnen we dit doorzetten” vertelt Jonathan Zonneveld. De aanvaller kent met acht doelpunten een goed seizoen.

Kraker
Ondanks dat de ploeg met de vijfde plaats al goed presteert kijkt KSV omhoog. ,,We praten onderling wel over de stand. Het zou heel mooi zijn voor ons om op de derde plek te staan” vervolgt Zonneveld. Die plaats is ook haalbaar. De achterstand op de huidige nummer drie Hugo Boys bedraagt slechts vier punten. ,,Maar er zijn nog genoeg wedstrijden dit seizoen dus we zullen wel zien waar we aan het einde van de rit staan”.

KSV kan het gat met SV Koedijk komend weekend terugbrengen tot zes punten. In een rechtstreeks duel zal KSV van eigen kracht moeten uit gaan. ,,Ik denk dat het collectief bij ons de kracht is. Wij zijn een ploeg die voor elkaar wil werken zodat we de winst met ze alle over de streep kunnen trekken”. De aanvaller weet dat het zondag een lastig duel zal worden. ,,SV Koedijk heeft een goede ploeg en ze zijn de koploper dus ik denk dat het een lastige wedstrijd wordt. We moeten er voor zorgen om hun het voetballen moeilijk te maken”.