WESTWOUD – Wat er al maanden aan zat te komen werd afgelopen zondagmiddag een feit. WMC is gedegradeerd uit de vierde klasse. De Heerhugowaarders konden de degradatie op bezoek bij Woudia niet uitstellen, 14-0.

De prestaties van dit seizoen waren voor vele spelers reden om te stoppen als speler van het eerste elftal. Ook ditmaal moest er weer flink worden geïmproviseerd om een elftal op de been te krijgen. Ditmaal had het onder meer spelers uit het tweede, vierde en vijfde elftal mee.

‘Ik kon niet aan de indruk van de spelers enige teleurstelling zien. Er zijn geen jongens meer die het seizoen begonnen in het eerste. In deze ontbreekt de club binding’, zei Rajesh Biseshar na afloop. ‘We hebben er alles aangedaan om het te voorkomen.’

In Westwoud was halverwege van een spannende wedstrijd geen sprake meer. ‘We begonnen niet verkeerd’, zei bestuurslid Ronald Posthumus die tegen Woudia onder de lat stond. Toch keek WMC na tien minuten tegen een 2-0 achterstand aan. Ondanks de inzet die de gasten toonden prijkte er halverwege al een 7-0 tussenstand op het scorebord. Na rust, waarin het spelbeeld hetzelfde bleef, kon de thuisploeg uitlopen naar een 14-0 eindzege.

‘Voor WMC is dit vervelend. Uiteraard zagen we dit na zes of zeven speelronden aankomen en helaas is het nu een feit’, vervolgde Posthumus. Voor nu rest in de laatste drie speelronden het vervullen van de sportieve eer. ‘Daarna opnieuw bouwen. We moeten kijken hoe we dit oppakken. Met een nieuw bestuur en nieuw elan.’

Woudia – WMC 14-0 (7-0)