WAARLAND – Nadat eerder bekend is geworden dat de Burencup een vervolg krijgt met enkele nieuwe deelnemers, heeft de organisatie inmiddels alle stappen genomen om het toernooi vorm te geven. De besturen van Con Zelo, Hollandia T, Hugo Boys en Dirkshorn zijn het eens geworden over de reglementen en afgelopen dinsdag (19 juni) is in Waarland de loting verricht voor het toernooi op 30 augustus, 6 en 13 september.

In de reglementen is gekozen voor een iets verkorte speeltijd (2x 35 minuten per wedstrijd) en mogen de teams weliswaar onbeperkt wisselen, maar wel op maximaal twee momenten per speelhelft. Om de eindstand van het toernooi te bepalen wordt er eerst gekeken naar punten en doelsaldo, behalve als het om de uiteindelijke eerste plaats gaat. In dat geval zullen de twee betrokken teams een verkorte strafschoppenserie nemen om de eindwinnaar te bepalen.

Als toevoeging op de wedstrijden zal er een jury worden samengesteld met vertegenwoordigers van de deelnemende teams, die de wedstrijden bekijken en aan het einde van het toernooi extra prijzen toekennen aan de beste speler, beste keeper, mooiste doelpunt en de topscorer van het toernooi. Deze prijzen zullen op 13 september, na afloop van de laatste wedstrijden, worden uitgereikt door de juryvoorzitter.

Alle wedstrijden zullen plaatsvinden op Sportpark de Groet in Waarland, thuishaven van de organisator van dit jaar, Con Zelo. De wedstrijden zullen starten om 19.30 uur en staan onder leiding van neutrale KNVB scheidsrechters en assistent-scheidsrechters.

Wedstrijdschema:
Donderdag 30 augustus, 19.30 uur:
Con Zelo – Hugo Boys
Hollandia T – Dirkshorn

Donderdag 6 september, 19.30 uur:
Con Zelo – Hollandia T
Hugo Boys – Dirkshorn

Donderdag 13 september, 19.30 uur:
Con Zelo – Dirkshorn
Hugo Boys – Hollandia T

Binnenkort (rond 29 juni aanstaande) wordt de website www.burencup.nl gelanceerd, waarop reglementen, programma, standen en foto’s beschikbaar komen.