HEERHUGOWAARD - In de Derde Klasse A wacht Reiger Boys nog altijd op de eerste zege. Zaterdag kwam de ploeg van trainer Raymond Huisman voor de vierde keer dit seizoen een puntendeling overeen. Op eigen veld eindigde het tegen ADO '20 in 1-1.

Onder regenachtige omstandigheden had de thuisploeg het verschil moeten maken in de eerste helft want toen kreeg men de beste kansen. Een volley van Daan de Vries ging maar net over en even later kwam Daniël Vos goed door over de linkerkant, maar mikte hij op de paal. Vanuit het niets en door een arbitrale dwaling van scheidsrechter Smith kwamen de gasten op een voorsprong. Bij een duel in het strafschop gebied probeerde een ADO-aanvaller met een hoog geheven been de bal te verlengen die per abuis op de arm van Jordy Wijdenes kwam. In plaats van een vrije trap voor gevaarlijk spel gaf de scheidsrechter het voordeel aan de gasten en kon Mark Kroes vanaf elf meter raak schieten.

Kort na de rust kwamen beide ploegen weer in evenwicht door een fraaie goal van Mick Leijdeckers. Waar Reiger Boys in de eerste helft de beste kansen kreeg daar mocht men na die gelijkmaker vooral keeper Julian Koopman dankbaar zijn die grote kansen van Van der Meij en Van der Helm onschadelijk wist te maken. In de slotfase pakte de thuisploeg nog bijna de volle zege, maar de kopbal van invaller Pawirosemito miste kracht en richting.

Reiger Boys - ADO '20 1-1 (0-1)
35. Kroes (pen.) 0-1
50. Leijdeckers 1-1

Foto's: DP Sportfotografie