DEN HAAG - En dat is 4! Vier keer remise in vijf wedstrijden is nog steeds voldoende om in de top vier mee te draaien. In Den Haag heeft het team van Schroevengroothandel.nl wederom een gelijkspel behaald. Dit keer tegen team Bouwbedrijf Beer de Jong.

Perry Tuin en Fred Groen speelden als eerste tegen Ruud Nieuwenburg en Bradley Roeten. Tegen Nieuwenburg was geen kruid opgewassen. Tuin zat totaal niet in de wedstrijd. Nieuwenburg speelde vanaf de start met een gemiddelde van 1.5, terwijl Tuin worstelde om zijn niveau te halen. Na 23 beurten vond Nieuwenburg het welletjes en maakte de partij uit. Uitslag 35 tegen 10.

Fred Groen ging het beter af tegen Bradley Roeten. Echter, na een redelijke start van 10 in 7 beurten, kwam de man met de hamer langs. 11 beurten lang niets. Roeten kroop langzaam naderbij, maar in de 2e helft kon Groen zich herpakken. Hij kwam niet meer in gevaar, en tikte uit in beurt 46. (23-30).

Zoals vaker dit seizoen was het halverwege 2-2. Dus Dick van Mourik en Leo de Jong moesten vol aan de bak om de winst mee naar Heerhugowaard te nemen. Van Mourik speelde tegen Mike Nijman, wat garant staat voor een partij met kwaliteit. Deze partij was er één van gelijke scores. Halverwege was het 18-17 voor Nijman. In de 2e helft kon Van Mourik wel het verschil maken, en won de partij met 28-35 in 39 beurten.

De partij tussen Leo de Jong en Peter Snel was er één in de categorie " Thrillers". Waar Peter Snel lekker de ballen liet rondgaan, en zijn puntjes pakte, kon De Jong niet uit de startblokken komen. In beurt 26 was het 24 voor Snel tegen 8 voor De Jong. Na een kleine rookpauze was De Jong wakker geworden, en begon zowaar te scoren. Geen grote series, maar voldoende om bijna langszij te komen bij Snel. Die trok uiteindelijk aan het langste eind en tikte uit in beurt 46. De taak voor De Jong was nu om er remise uit te slepen voor de winst, maar helaas bleef hij steken op 27.

Volgende week zaterdag speelt Team Schroevengroothandl.nl/Toggler Pluggen in Marienberg de bekerwedstrijd tegen Bierhandel 3.