WINKEL – Reiger Boys is in het districtsbekertoernooi uitgeschakeld door vierdeklasser Winkel. De 4-1 nederlaag zorgt ervoor dat de Heerhugowaarders zich weer volledig kunnen richten op de competitie, waar een kraker op het programma staat.

Reiger Boys kent dit seizoen een sterke start. De ploeg wist in het bekertoernooi te winnen van VSV, de Kennemers en Kleine Sluis SV waardoor het afgelopen woensdagavond in de beker mocht aantreden tegen Winkel. Een succes werd het echter niet, want de Heerhugowaarders gingen met 4-1 onderuit. “De eindstand was ietwat geflatteerd” oordeelde Pascal Kabalt. “Wij speelden zonder acht basisspelers”. Door de beker uitschakeling kan het vizier van Reiger Boys weer op de derde klasse, waarin het ook een sterke start kent. De ploeg won de eerste vier duels. Wel liep het afgelopen zondag bij Hellas Sport tegen het eerste puntverlies aan, 0-0.

Voor het vierde seizoen op rij is Pascal Kabalt aanvoerder bij Reiger Boys. “Mijn rol binnen dit team is al meerdere jaren vrij duidelijk. Het is een zeer jonge groep met veel potentie, maar ook een groep die nog veel moet leren”. Kabalt is niet de enige routinier bij de Heerhugowaardse ploeg, al zijn de andere ervaren spelers nog op de weg terug, “Jermain Rock, Mick Leijdekkers en Bert Inecia komen terug. Dat scheelt voor ons natuurlijk best wel wat. Dat zijn toch mannen die iets extra’s brengen”.

Naast de ervaren krachten kan de ploeg ook beschikken over vele talenten die de afgelopen jaren zijn doorgekomen richting de hoofdmacht. Een waslijst aan talenten, vindt Kabalt, “Qua ontwikkeling van spelers kan ik blijven praten. We hebben Lars Apeldoorn, Timo Blind, Martijn Grooff, Sam Beunder, Guus van Wetering, Diemo Lopez. En nog veel meer. Alle jonge gasten met veel kwaliteit. Dat is onze toekomst”. Om die talenten beter te laten worden zijn spelers als Kabalt en Rock, die veel hebben meegemaakt bij verschillende clubs, hard nodig. “Maar ik zie mezelf niet als mentor, daar hebben we coach Wesley Visser voor. Na vier succesvolle jaren onder Marc van Wonderen, vind ik dat Wesley Visser echt een perfecte trainer is voor ons. Het is in mijn ogen niet makkelijk om van Wonderen op te volgen” vindt Kabalt, die positief gestemd is over de toekomst. “Maar Wesley gaat daar echt in slagen. Daarnaast heeft hij met Jasper Pool en Jordy van Eekelen ook een complete staf die goed draait op dit moment”.

Topper
Aankomende zaterdag neemt Reiger Boys het in eigen huis op tegen OFC, de huidige koploper. “In principe de topper. Ik ben ervan overtuigd dat wij als team OFC kunnen verslaan” spreekt Kabalt vol vertrouwen. De aanvoerder vindt het lastig om een uitslag te noemen, maar waagt zich toch aan een voorspelling. “Laten we dat maar houden op een 2-1 overwinning”.

Winkel – Reiger Boys 4-1 (2-0)
27. 1-0 Jeroen Smit
28. 2-0 Stef Fijnheer
49. 2-1 Ilco van der Hel
63. 3-1 Jacco Fijnheer
89. 4-1 Jim Berndt