HEERHUGOWAARD – Op vele scholen wordt vandaag geen les gegeven, doordat leraren staken. Nadat het nieuws vorige week bekend werd, schakelde Reiger Boys snel. Het resulteert in een voetbaldag voor de jeugd, welke vandaag wordt gehouden bij de Heerhugowaardse voetbalclub.

De winterse weersomstandigheden waren afgelopen weekend reden om alle voetbalwedstrijden af te lasten. Deze voetbaldag kon echter wél doorgang vinden, wat te danken is aan de nodige vrijwilligers. “Gisteravond zijn we vanaf 19.00 tot ongeveer 01.00 uur bezig geweest met sneeuwschuiven” vertelt Kamil Karaer, hoofd jeugdopleidingen bij Reiger Boys. Samen met Nico van der Wel en Dirk Jan van Barneveld organiseert hij de dag waarop het plezier voorop staat, “Ons uitgangspunt is plezier voor onze leden” vertelt Van der Wel. Toch is de dag niet alleen voor leden van de club, want ook spelers van omliggende voetbalverenigingen zijn van harte welkom. “In totaal hebben we vandaag 120 deelnemers” aldus Karaer.

Het idee om deze voetbaldag te organiseren, werd afgelopen donderdag gesmeed. “Diezelfde avond heb ik nog een poster gemaakt” vertelt Van der Wel. “De ochtend erna waren de eerste aanmeldingen al binnen” voegt Karaer daar aan toe.

Naast Reiger Boys zijn er meerdere voetbalverenigingen die een voetbaldag organiseren, om kinderen zo een sportieve invulling voor de vrije dag te geven. In de regio zijn de Blokkers, de Foresters en AFC’34 actief voor de jonge voetballers en voetbalsters.

Vervolg
De eerste uren van het evenement zijn een succes te noemen. Zowel op het veld, waar een toernooi wordt gespeeld, als in de kantine en kleedkamers waar verschillende spelletjes worden gespeeld. “Het plezier zie je heel snel terug. De deelnemers zijn allemaal lekker fanatiek bezig” ziet Karaer. “Naast dat zij plezier hebben is het voor ouders ook een mooie oplossing, aangezien het voor vele ouders een normale doordeweekse werkdag is”. Van der Wel: “We hebben al afgesproken met elkaar, als dit slaagt, dat we dit ook op andere momenten kunnen inzetten. bijvoorbeeld in de schoolvakanties”.

Een vervolg kan niet zonder de hulp van vrijwilligers. Ook vandaag draait de dag op de mensen die zich belangeloos inzetten. “Er zijn vandaag 21 vrijwilligers die meewerken. Die groep heb je ook gewoon nodig” vindt Van der Wel. “Zij zetten zich altijd honderd procent in. Binnenkort is er weer een vrijwilligersavond, dan gaan we ze weer bedanken. Dat hebben ze dik verdiend”.