HEERHUGOWAARD - Dat de handbalderby bij de dames van Tornado en KSV doorgaans een volle sporthal oplevert is bekend. Dat dit echter ook gebeurd bij de D2-jeugdteams van beide verenigingen is ongekend. Toch gebeurde dit afgelopen zaterdag in Sporthal De Waardergolf.

Een en ander was mogelijk omdat het tv-programma Zappsport speciale opnames kwam maken. Het programma, kort geleden nog winnaar, van de Televizierring, volgden twee speelsters, Nova van KSV en Gwen van Tornado, in aanloop naar het duel en tijdens de derby. Oorspronkelijk zouden de vaste presentatoren, Ron Boszhard en Britt Dekker, hierbij aanwezig zijn, maar helaas waren zij beiden afwezig.

Evenwel wist het team van Zappsport de sfeer er goed in te krijgen in de volle sporthal want diverse jeugdteams van beide clubs, vaders, moeders, broertjes, zusjes en opa's en oma's hadden de weg naar de sporthal gevonden. Met klappers, vuvuzela's, veel applaus, een voor de jeugd georganiseerde spandoekenwedstrijd, en als extraatje ook nog eens de enthousiaste speakers van KSV die de sfeer verhoogden werd het een waar handbalfeest.

Na het voorstellen van beide teams mochten Gwen en Nova elkaar succes wensen voor de camera en ging de wedstrijd van start. Hierin was KSV weliswaar veel te sterk met 19-3, maar gezien de entourage mocht dat de pret voor niemand drukken. De beide speelsters vertelden na afloop voor de camera genoten te hebben van de dag.

De uitzending van de opnames van Zappsport is nog niet bekend, maar volgt waarschijnlijk binnen enkele weken.

Een uitgebreide fotoreportage is te bekijken op DP Sportfotografie.