DEN HELDER/HEERHUGOWAARD - Onder een heerlijk najaarszonnetje hebben de teams van Reiger Boys deze zaterdag goede zaken gedaan. Zowel de heren als de vrouwen pakten de volle buit.


Reiger Boys 1 pakte op bezoek bij HCSC in Den Helder de tweede driepunter van dit nog prille seizoen. En dat was een prestatie waar men trots op kon zijn bij de Heerhugowaarders. Trainer Tom Boukes, die de voorbereiding begon met een selectie van meer dan veertig spelers, kent inmiddels zoveel blessures dat hij noodgedwongen twee spelers van de Onder 17 moest meenemen om de groep aan te vullen.

Na een aftastend begin op Sportpark De Dogger behaalden de geel-zwarten echter een terechte overwinning ondanks het vroege uitvallen, binnen twee minuten, van Sem Lucke. De eerste kans was weliswaar voor de thuisploeg toen verdediger Leon Bregman huizenhoog overschoot, maar daarna nam Reiger Boys het initiatief. Het leidde tot twee goede kansen voor Dylan Gonggrijp die eenmaal in het zijnet schoot en een lobje net naast zag gaan, en een poging van Joël Krajenbrink die echter ook het doel niet wist te vinden.

Na de rust had Reiger Boys het even moeilijk met name dankzij de acties van de handige Clifton Gorissen. De meest ervaren spelers gaven echter de doorslag bij Reiger Boys. Aanvoerder Mick Leijdeckers hield zijn verdediging dicht bij elkaar waardoor de Helderse mogelijkheden spaarzaam waren en aan de andere kant sloeg men halverwege de tweede helft toe. Daan de Vries plaatste de bal met veel gevoel in de hoek naast keeper Marlon Coco. Van een slotoffensief bij HCSC kwam het dan ook niet, want de beste kansen waren in het vervolg voor Reiger Boys. Coco wist een schot van Jermaine Pichotte uit de bovenhoek te ranselen en vervolgens raakte Martijn Grooff tweemaal de paal. Bij de volgende poging, in de blessuretijd, wist de van LSVV teruggekeerde aanvaller wel het net te vinden: 0-2.

Reiger Boys speelt komende zaterdag 7 oktober thuis tegen ADO '20 (15.15 uur).

Foto's: DP Sportfotografie

Vrouwen
Reiger Boys VR1 heeft de eerste overwinning in de hoofdklasse in de wacht gesleept nadat men de cmpetitie een week eerder was gestart met een gelijkspel. De ploeg van trainer/coach Arnold de Block zegevierde in eigen huis met 3-0 over Saestum VR2. Een dikverdiende overwinning waarin Reiger Boys in het laatste kwartier van de eerste helft het verschil maakte middels treffers van Maartje van Haneghem en Marouscha Ruiter.

Na de pauze kwam Reiger Boys dan ook niet meer in gevaar en met haar tweede treffer van de middag bepaalde Van Haneghem de eindstand op 3-0.

Reiger Boys VR1 gaat komende zaterdag op bezoek bij Jodan Boys in Gouda.