ALKMAAR - Ook dit jaar organiseert Alkmaar Sport in de voorjaarsvakantie, op donderdag 1 maart, een Sportspektakel in De Meent Bauerfeind in Alkmaar. Van 10.00-16.00 uur kunnen kinderen van 6 tot 12 jaar meedoen aan diverse sporten en activiteiten. Centraal staat de grote Topsporthal waar de kinderen kunnen rennen, springen, spelen en gek doen. Daarnaast worden er in verschillende zalen van het sportcomplex gratis sportclinics gegeven. De toegang bedraagt € 3,50 per kind, vooraf aanmelden is niet nodig.

De sportspektakels in Alkmaar worden altijd goed bezocht. Wat een aantal jaar geleden begon met een bescheiden sportactiviteit tijdens de schoolvakanties, is inmiddels uitgegroeid tot een regionaal sportevenement van formaat.

Voor dit spektakel wordt de Topsporthal omgetoverd tot een waar kinderparadijs waar kinderen zich kunnen vermaken op luchtkussens, een stormbaan én met heel veel leuke spelletjes. Tevens staan er verschillende gratis sportclinics op het programma, waarvoor je je ter plaatse kunt aanmelden. Deze introductielessen worden verzorgd door diverse Alkmaarse sportverenigingen.

Aanmelden voor het sportspektakel is niet nodig. Je kunt gewoon op de dag zelf binnenlopen en blijven zolang als je wilt. Ter plaatse schrijf je je in voor de sportclinics. Kinderen betalen € 3,50 entree, begeleiders mogen gratis mee naar binnen. Betalen kan ook met je AlkmaarPas-tegoed.

Voor BSO’s en groepen gelden aangepaste tarieven, hierover kan contact opgenomen worden met Maik Boontjes, m.boontjes@alkmaarsport.nl. Kijk hier voor meer informatie over het sportspektakel.