HEERHUGOWAARD – De kop is er af voor de organisatie van het Heerhugowaards/Baanbereik Open. Afgelopen zondagochtend begon het toernooi met op de eerste dag 19 wedstrijden.

Een evenement van deze grote kost aardig wat tijd voor de organisatie. ‘De voorbereiding is goed gegaan’, zegt Emiel Veldman. De toernooidirecteur zit samen met zijn collega José Kocken in de kantine om te zorgen dat alles goed geregeld is. ‘Je probeert te voorkomen dat mensen voor niets komen. De communicatie met spelers is erg belangrijk.’ vervolgt Veldman.

Kwaliteit en gezelligheid
Voor zowel Veldman als Kocken is er weinig tijd om te kijken naar de wedstrijden. Door de mailtjes en telefoontjes die beantwoordt moeten worden is de gelegenheid er niet vaak. Toch loopt Veldman zo nu en dan langs de banen om de deelnemers in actie te zien. Ieder vecht op zijn eigen niveau voor de zege tijdens de eerste toernooidag, iets wat zorgt voor een mooie start van het jaarlijks terugkerende evenement.

Ondanks dat vanaf maandag de kwalificaties van het NTR toernooi beginnen is het Open toernooi zeker geen ondergeschoven kindje voor tennisvereniging Heerhugowaard. ‘De indruk dat het heel prestatief is klopt niet. We willen meer deelnemers voor het recreatieve. Het is juist voor iedereen toegankelijk’, legt Kocken uit. ‘Er is kwalitatief tennis in combinatie met een goede sfeer en gezelligheid.’

Spanning
Op de eerste dag van het Heerhugowaards/Baanbereik Open, wat tot zondag 8 juli duurt, zijn er maar liefst acht duels die een derde set nodig hadden om een winnaar te bepalen. Het laat zien dat het niveau verschil niet al te groot is, iets wat zorgt voor de nodige spanning. Juist dat maakt het voor tennisliefhebbers aantrekkelijk om een bezoek te brengen aan de Heerhugowaardse tennisvereniging. Waar het Open toernooi de hele week doorloopt gaan maandag de kwalificaties voor het NTR toernooi van start. Vanaf woensdag staat het hoofdtoernooi op het programma, welke op zaterdag (halve finale) en zondag (finale) om de prijzen zal gaan.

Kijk hier voor alle uitslagen.