HEERHUGOWAARD - De prognose is voorzichtig, Apollo sloot het veld af met een laatste plaats. Voor Apollo geldt er dat er beter in de zaal gepresteerd moet worden dan op het veld. Nu er drie weken verstreken zijn en er een nieuwe start gemaakt gaat worden heeft de ploeg het veld achter zich gelaten en ligt de focus volledig op de zaal.

De Haarlemse korfbalweek is een voorbereiding geweest voor de zaal. Coach Wim Schaap wilde veel spelers testen en liet Apollo in wisselende opstellingen spelen om de derde wedstrijd in de gewenste basis uit te komen. Dat leverde een overwinning op KZ 3, uitkomend in de reserve hoofdklasse, op. Dat geeft vertrouwen voor de eerste wedstrijd, als De Waterpoort naar de Deimoshal komt.

Schaap wijzigde zijn veldploeg op een plek. Ruben Kuipers verliest zijn plaats aan Kai-Fung Siu. Sven Zijp kende een goede oefenreeks maar grijpt naast een basisplaats omdat hij door onregelmatige werkzaamheden vaak trainingen moet missen. Met één overwinning op het veld is Schaap nu wel aan wat succes toe: “Ik zie wel dat er verbetering in zit en ga er van uit dat we een goede reeks kunnen neerzetten waarmee we dan weer verder kunnen op het veld. We staan op nul en beginnen met een schone lei.”

Apollo 1 speelt zaterdag 11 november om 16:50 uur in de Deimoshal.