HEERHUGOWAARD - Vrijdag 19 oktober hebben de spelers van Schroevengroothandel.nl een fraaie overwinning geboekt op team BCO-Paeoniapassion.com uit Oegstgeest. Herman Slikker, Perry Tuin en Leo de Jong waren over het geheel de sterkste. Helaas had Dick van Mourik zijn avond niet. Hij verloor in de eerste sessie van Paul Witteman. Geen grip op de omstandigheden was de grootste reden . In 46 beurten was Witteman de winnaar. (27-35)


Vlak daarvoor was De Jong de bovenliggende partij tegen Marcel van Delden. Net als vorige week ging De Jong er vol in. Dit resulteerde in een constante voorsprong en een eindzege van 30-15 in 31 beurten.

Halverwege de ontmoetingen was het (zoals bijna in elke wedstrijd) een gelijke stand.

Slikker en Tuin moesten de klus afmaken.

Tuin had aan Rens Hoeba een geslepen tegenstander. Maar gaandeweg bleek al snel dat Hoeba veel moeite had met het materiaal. Dit gaf Tuin de kans langzaam uit te lopen. Hij maakte de partij uit in beurt 32, en liet Hoeba kansloos achter. (30-19)

Nu moest alleen Slikker nog winnen voor de volledige winst. Tegenstander Robert Koster was daarvoor de uitverkorene. Ook Koster had zijn avond niet. Vanaf de meet was Slikker de sterkste van de twee. Ondanks het niveauverschil maakte Slikker in de laatste 5 beurten pas de laatste 15 caramboles, wat ook wel weer de vechtlust van hem aantoont. Door deze overwinning is het team 2 plaatsen gestegen naar plek 3 op de ranglijst.