ALKMAAR - Le Champion is op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die willen helpen bij de Plus Wandel4daagse Alkmaar. Van woensdag 21 t/m zaterdag 24 juni wandelen ruim 6.000 deelnemers, vijf verschillende routes. Er zijn nog verkeersregelaars nodig, parkeerbegeleiders, uitpijlers en gastvrouwen/heren.

Verkeersregelaars

Voor de veiligheid van de wandelaars zet de organisatie evenementenverkeersregelaars in. Dit is ongeveer van 9.00 – 15.00 uur, afhankelijk van de locatie. Deze vrijwilligers kunnen via Le Champion digitaal een cursus volgen zodat ze goed voorbereid en zelfverzekerd langs het parcours staan.

Parkeerbegeleiders

Op de startlocaties sportcomplex De Meent, sporthal Hoornse Vaart, AFAS Stadion en sportcomplex Oosterhout zijn er vrijwilligers die het parkeren begeleiden. Zij zorgen ervoor dat de deelnemers zo efficiënt mogelijk kunnen parkeren, zodat er zoveel mogelijk auto’s kunnen staan. Deze dienst is van 6.00 – 11.00 uur.

Uitpijlers

Ieder dag moeten de routes worden uitgepijld, gecontroleerd en vervolgens opgeruimd worden. Uitpijlers gaan vroeg in de ochtend op de fiets langs de route om het parcours uit te zetten met richtingaanwijzers.

Gastvrouwen/-heren

Op donderdag en zaterdag wordt alle wandelaars een blokje kaas aangeboden. Er worden nog enthousiaste en gastvrije mensen gezocht die dit willen doen.

Aanmelden

Meer informatie of aanmelden kan bij de vrijwilligerscoördinator van Le Champion via vrijwilligers@lechampion.nl of 072-5338136. Eten en drinken wordt de hele dag verzorgd voor de vrijwilligers en na afloop krijgen ze een aandenken van het evenement.