SINT PANCRAS - Vrone heeft zich weten te revancheren voor de nederlaag van vorig weekend tegen SC Dynamo. Tegen degradatie kandidaat WMC verzuimde het zichzelf tijdig lucht te verschaffen, maar echt in de problemen kwam het niet, 1-0.

Na afloop lagen de WMC spelers teleurgesteld op het gras, balend dat de ploeg niet heeft kunnen stunten tegen koploper Vrone. Echt veel kansen wist het ook niet te creëren, maar doordat het 1-0 bleef mochten de Heerhugowaarders blijven hopen.

In de tweede helft waren diverse supporters van mening dat Vrone zich voor rust al veilig had moeten spelen. Dit werd ook bevestigd door coach Radjesh Bishesar; “Wij hadden het in de eerste helft moeten afmaken” vind de oefenmeester die Vrone na dit seizoen zal verlaten. “De scherpte mistte een beetje” oordeelde de coach die zag dat het voor rust vrij gemakkelijk ging. “Dan sluipt het er ook een beetje in natuurlijk” aldus Bishesar.

Scoren deed Vrone echter wel. Na 27 minuten was het Daniel Leijen die met een rake kopbal de enige treffer van de wedstrijd wist te maken. Vrone raakte daarnaast tot tweemaal toe de lat, en maakte kennis met het talent van de jonge doelman Mitchel Regts. De doelman speelt normaliter in de JO19-1, maar zit dus ook enkele keren in de selectie.

In het tweede bedrijf was het WMC dat een bal op de paal schoot. Verder waren er weinig kansen te zien in Sint Pancras. Het merendeel van de tijd ging het over de scheidsrechter die flink wat kritiek te verduren kreeg, onder meer van WMC coach Arnold de Block, die zich zeer duidelijk liet horen op het complex van koploper Vrone.

In die tweede helft kreeg Vrone minder kansen; “We laten onszelf terugdringen”. De coach had liever gezien dat zijn ploeg volop druk zette op WMC zodat zij niet meer aan spelen toekwamen, maar helaas liep het anders.

Beiden ploegen dwongen vrij weinig af, waardoor het niet vreemd was dat de tussenstand op 1-0 bleef steken. Toch kreeg Vrone in de slotminuut de kans om de bevrijdende tweede treffer te maken, maar het schot was onzorgvuldig en werd gekeerd door Regts.

Zo eindigde het duel in 1-0, waardoor Vrone weer drie punten kan bijschrijven in de jacht op het kampioenschap. Komend paasweekend komt Vrone tweemaal in actie. Op zaterdag moet het nog 25 minuten uitspelen tegen Alcmaria Victrix, iets wat zal beginnen met een 1-0 tussenstand; “We moeten dit zakelijk en goed uitspelen” blikt coach Bishesar vooruit. Twee dagen later wacht wederom een thuiswedstrijd, dan tegen KSV. Als de Langedijkers beiden duels weet te winnen dan kan het de titel haast niet meer ontlopen.