SINT PANCRAS - Bij Vrone heeft men even aan het moraal kunnen werken na een rumoerige week waarin de club en trainer Jos Karel afscheid van elkaar namen. Met clubman Jos Verduin als interim-trainer tot het eind van het seizoen wist men het puntloze KSV met ruim gemak te verslaan: 6-1.

Vrone nestelt zich door de zege weer wat vaster in de middenmoot terwijl het voor KSV slechts een kwestie van tijd is dat men officieel is gedegradeerd. De achterstand op de nummer voorlaatst, is inmiddels opgelopen tot zeventien punten.

Toch hield KSV het op het zwaar bespeeldbare veld, maar onder een stralend zonnetje een helft goed vol tegen Vrone. De thuisploeg kwam na een kwartier op voorsprong door Martijn Leek, maar vijf minuten later weet Mitchell Smeding voor de gelijkmaker te zorgen. Het kantelpunt van de wedstrijd valt vlak voor rust als Maarten Kraak tegen de grond wordt gewerkt door keeper Van Eden. De goalie kan met rood vertrekken en Kraak weet zelf wel raad met de strafschop: 2-1.

Met elf tegen tien weet vrone vervolgens in de tweede helft een ruime zege te behalen. Aanvoerder Daniël Leijen weet tweemaal het net te vinden en ook Kraak maakt zijn tweede van de middag alvorens Jasper Keuken voor het slotakkoord zorgt: 6-1