SINT-PANCRAS – SV Vrone is na de degradatie vanuit de derde klasse voor het tweede seizoen op rij actief in de vierde klasse. De ploeg kan spreken van een sterke eerste seizoenshelft waarin het de basis heeft gelegd voor deel twee van dit seizoen, richting het kampioenschap.

Vrone degradeerde vin het seizoen 2014/2015 na maar liefst tien seizoenen in de derde klasse. In die tien jaar speelde Vrone zes maal in de nacompetitie om promotie, maar ook tweemaal tegen degradatie. In het laatste seizoen degradeerde Vrone rechtstreeks uit de derde klasse B.

Vorig seizoen eindigde Vrone als subtopper in de vierde klasse C. Een zesde positie was allesbehalve een grootse prestatie, maar wel prima na de degradatie. Dit seizoen bezet de ploeg al enige tijd de koppositie. Groot zijn de verschillen niet. Vrone heeft drie punten meer dan nummer twee Saenden en vijf meer dan SC Dynamo, de nummer drie.

Na de degradatie heeft Vrone veranderingen toegepast binnen de selectie. Één van de spelers die daardoor in de hoofdmacht mocht spelen was aanvaller Dennis Konijn. De twintig jarige aanvaller wist in zijn eerste seizoen veertien doelpunten te maken. Een sterk begin van de man die nu, halverwege het seizoen, al dertien competitiedoelpunten heeft weten te maken. In de beker scoorde hij vier treffers. Een sterk begin van een mooie tijd als voetballer in Vrone 1, of wie weet waar zijn toekomst ligt.

Dennis Konijn blikt terug op die veranderingen in het vlaggenschip van de ploeg uit Sint Pancras. “Kevin Oudejans, een paar leeftijdsgenoten en ik mochten al als A spelers ons debuut maken in het eerste. Mede door onze kwaliteiten, maar ook zeker door het gebrek aan spelers bij SV Vrone. Sindsdien is er veel jeugdigheid gebleven en zijn er een aantal ouderen gestopt, waardoor we nu een mooie mix hebben tussen ervaring en talent” aldus Konijn.

De doelstelling is duidelijk, zo verwoord Dennis Konijn. “Inderdaad is het ons doel dit jaar om kampioen te worden, we hebben een goede selectie en de ambitie om op een niveau hoger te acteren” aldus de topscoorder van Vrone.

Komende zondag hervat Vrone de competitie met een thuiswedstrijd tegen KSV, geen makkelijke opgave voor Vrone. “KSV is een stugge ploeg dat hebben we vorig seizoen wel meegemaakt” memoreert Konijn aan de wedstrijd van vorig seizoen. Toen won KSV verrassend met 0-1. Konijn vervolgt: “Dit jaar zijn er wel een paar basisspelers vertrokken waardoor ze wel enigszins hebben ingeleverd qua kwaliteit.

Dennis Konijn is op zijn hoede voor Vrone – KSV: “Ik verwacht een lastige wedstrijd, mede door een langere pauze.

In de titelstrijd heeft Vrone concurrentie van Saenden en SC Dynamo. “Dynamo heeft een goede ploeg, maar Saenden is ook een stugge ploeg met veel aanvallende kwaliteiten” analyseert Konijn de concurrenten. Komende zondag begint de tweede seizoenshelft. Een seizoenshelft waarin Vrone niets liever wil dan de titel in de vierde klasse C.