HAARLEM - Hoewel nacompetitie onafwendbaar is hebben de vrouwen van Reiger Boys zaterdag een goede kans laten liggen om rechtstreekse degradatie uit de Hoofdklasse te ontlopen. Op bezoek bij het hoog geklasseerde DSS speelde de ploeg van trainster Janny Timisela met 1-1 gelijk.

Door dit resultaat is de voorsprong op hekkensluiter Ter Leede 2 nu drie punten met nog drie wedstrijden te gaan. Uiteindelijk zal er één ploeg rechtstreeks degraderen en zullen de nummers tien en elf, SC Klarenbeek en Reiger Boys, samen met de periodekampioenen van de 1e klasse gaan strijden om een plek in de hoofdklasse.

Reiger Boys is dus nog lang niet zeker al had het in Haarlem zeker goede zaken kunnen doen. Tien minuten voor de rust was het aanvoerster Aaike Verschoor die de geel-zwarten op voorsprong bracht, en men kreeg kansen op meer. Zuur was het dan ook dat DSS tien minuten voor tijd langszij kwam. Reiger Boys probeerde het in de slotfase nog wel, maar moest zich uiteindelijk tevreden stellen met een punt.

Komende zaterdag 11 mei speelt Reiger Boys VR1 om 15.00 uur thuis tegen Oranje Nassau. Daarna volgen er nog duels tegen Barendrecht (uit) en op de slotdag komt SC Klarenbeek op bezoek.