HEERHUGOWAARD - Hoewel het nog maar drie weken geleden is dat de overschrijvingen voor het nieuwe seizoen zijn rond gekomen is men bij de vrouwenselectie van Reiger Boys al volop bezig met de komende voetbaljaargang. Reeds binnen afzienbare tijd (17 juli) begint men al aan de eerste training, en met een nieuwe staf en flink wat mutaties is men nu al hoopvol over wat er komen gaat.

Het afgelopen seizoen was er niet één die de boeken in gaat als één van de meest succesvolle. Na de breuk met trainer/coach Cor Smit werd het seizoen afgemaakt door interim-trainer Kamil Karaer, de Hoofd Jeugdopleiding van de vereniging. Karaer slaagde er samen met de vrouwen in om in ieder geval de doelstelling te behalen en dat was handhaving in de hoofdklasse. Een paar klassen lager probeerden de talenten van Jong Reiger Boys promotie naar de 2e klasse af te dwingen, maar dit liep helaas mis in de nacompetitie.

Nieuwe staf
Nu Kamil Karaer weer terug is in zijn rol bij de jeugdafdeling is het aan trainster Janny Timisela, die afgelopen seizoen Jong Reiger Boys onder haar hoede had, om van de gehele selectie twee teams te smeden die voor elkaar door het vuur willen gaan. Hierbij krijgt zij opmerkelijke hulp want een maand geleden werd bekend dat Fien Timisela, inderdaad de zus van, komend seizoen het tweede vrouwenteam onder haar hoede gaat nemen. Voor beiden is hiermee een wens in vervulling gegaan, en gezien de ervaring die beide ex-internationals meebrengen is de doelstelling dan ook om het vrouwen- en meidenvoetbal bij Reiger Boys naar een nog hoger plan te tillen. Met ook een nieuwe teammanager (Jacco Koeleman) en keeperstrainer (Jeroen Knopp) ziet de staf er bij Vrouwen 1 in ieder geval heel anders uit. Voor wat betreft de doelstellingen wil men zich met Vrouwen 1 eerder veilig spelen dan in het afgelopen seizoen. Vroegtijdige handhaving is het voornaamste doel, maar staf en speelsters zijn ambitieus genoeg om ook naar het linkerrijtje te kijken. Voor het tweede team is niets anders dan promotie de doelstelling.

Mutaties
Binnen de selectie zijn er behoorlijk wat mutaties geweest. Zo zijn er enkele speelsters die in de afgelopen jaren belangrijk zijn geweest voor de vrouwenselectie gestopt of zoeken hun heil elders. Zo zullen bijvoorbeeld Dominique Verweij en Chantal Hendriksen zich gaan richten op het zaalvoetbal, is Bonnie Smit gestopt, en vertrekt Suzanne van Zijl naar ADO’20.

Met de talenten uit Jong Reiger Boys, de eigen jeugd, en een aantal nieuwe speelsters hoopt Reiger Boys de ambities hoog te houden, en door te groeien. Uit de talentvolle MO17 van afgelopen seizoen komen namelijk Michelle Knopp, Marouscha Ruiter, Maud Stegerman en Shanice de Mees door. Liefst vier speelsters kwam over van VV Alkmaar, te weten Maartje van Hanegem, Jana Spieker, Levi Achthoven en Amy Visser. Daarnaast komt keepster Nicole Panis van CTO Amsterdam.

Met deze groep hopen de zusters Timisela het komende jaar iets neer te zetten bij Reiger Boys en daarbij verliezen ze ook de volgende generatie niet uit het oog. Voor het nieuw op te zetten MO19-team van de club heeft de technische staf al aangegeven dat er stageplekken zijn te verdienen binnen de selectie.

SELECTIE:
Aaike Verschoor, Amber Hoogeveen, Amy Visser, Anika Schulte, Ashley Koeleman, Bianca Webeling, Britt van der Gulik, Evelyn Schoon, Fay Rood, Fiore Cioli, Isa Hollenberg, Isolde Stam, Jana Spieker, Jessica Overtoom, Jitske Li, Joy Kalmeijer, Judith de Bruin, Judith Kouwen, Kelly Blankert, Levi Achthoven, Maartje van Haneghem, Marouscha Ruiter, Mandy Kalmeijer, Manon Huisman, Maud Stegerman, Merel Albertsma, Michelle Knopp, Nathalia Santibanez Vargas, Nicole Panis, Niki Rensen, Romy van Lil, Shanice de Mees, Tessa Saueressig, Zoë Dobber.

TECHNISCHE STAF:
Janny Timisela (Trainer/Coach Reiger Boys VR1)
Fien Timisela (Trainer/Coach Reiger Boys VR2)
Jeroen Knopp (Keeperstrainer)
Jacco Koeleman (Teammanager VR1, Coördinator vrouwenselectie)
Henk Lassing (Verzorging)
Duco Weijers (Verzorging)

De staf is nog naarstig op zoek naar een begeleid(st)er voor VR2 en assistent-scheidsrechters voor beide teams. Belangstellenden kunnen mailen naar vrouwen@reigerboys.nl. Op de foto de nieuwe speelsters van de vrouwenselectie waarbij Levi Achthoven ontbreekt.