GRAFTDIJK - Reiger Boys VR1 heeft in de eerste wedstrijd van de finale van de nacompetitie met 0-0 gelijk gespeeld tegen Odysseus '91 waardoor de beslissing om promotie naar de hoofdklasse komende zaterdag in Utrecht zal vallen. De ploeg van trainer/coach Cor Smit speelde de "thuiswedstrijd" op het terrein van SV Graftdijk vanwege een internationaal toernooi op het eigen complex. Onder tropische omstandigheden werd er in Graftdijk niet gescoord, maar het was alles behalve een bloedeloze 0-0.

Smit zag dat zijn ploeg het in de beginfase moeilijk had omdat de Utrechtse tegenstander ondanks de verzengende hitte furieus van start ging. Keepster Jessica Overtoom en haar verdediging bleven echter overeind zelfs nadat Hilde Spierings zich na een kwartier al moest laten vervangen door MO19-speelster Jitske Li. Nadat de Utrechtse storm wat geluwd was kwam ook Reiger Boys tot wat kansen met onder meer een poging van Niki Rensen in het zijnet. Isolde Stam was nog dichterbij de openingstreffer maar zij kwam net een teenlengte tekort bij een voorzet van aanvoerster Aaike Verschoor waardoor men met 0-0 ging rusten. 

Ook na de pauze was het zeker niet saai met mogelijkheden aan beide kanten. De beste kans hier bij was voor Dominique Verweij die er echter slordig mee om ging en recht in de handen van de Utrechtse keepster schoot. Trainer Smit kon na afloop wel leven met het gelijke spel: ,,Wij hebben zeker goede kansen gehad, maar die hebben zij ook dus ik denk dat 0-0 een juiste afspiegeling is. Voor ons is het zaak om het zaterdag in Utrecht af te maken".

De wedstrijd Odysseus '91-Reiger Boys wordt a.s. zaterdag 3 juni om 12.30 uur gespeeld op Sportpark Olympos te Utrecht