HEERHUGOWAARD – De vrouwen van Reiger Boys zijn de competitie in de Hoofdklasse begonnen met een ruime overwinning op Ter Leede VR2 . Na een moeizame voorbereiding tankt de ploeg van trainer/coach Janny Timisela hiermee behoorlijk aan vertrouwen.

Voor Reiger Boys staat dit seizoen vooral in het teken van een nieuwe start nadat verleden seizoen op het nippertje degradatie werd afgewend. Met een nieuwe trainer in de persoon van Timisela, en heel wat eigen jeugd werkt men aan de toekomst bij de Heerhugowaardse vereniging. Dat dit proces met vallen en opstaan gaat moge duidelijk zijn. Zo werd er in het bekertoernooi tweemaal met ruime cijfers verloren, haakten er in aanloop naar de competitie nog enkele spelers af, en is de selectie verre van blessurevrij.

Timisela begrijpt dat ze het met de middelen moet doen die voor handen zijn en daarmee was het tweede team van Ter Leede een geschikte tegenstander om aan het vertrouwen te werken. Bij de ploeg uit Sassenheim ligt de gemiddelde leeftijd zo nodig nog lager en Reiger Boys had al snel het besef dat er iets viel te halen. Zeker nadat aanvoerster Aaike Verschoor de thuisploeg op voorsprong had gebracht. Halverwege de eerste helft verdween die echter als sneeuw voor de zon toen Ter Leede tweemaal profiteerde van defensieve fouten. ‘Die goals gaven we te makkelijk weg’, sprak Verschoor na afloop. ‘Gelukkig kwamen voor rust nog op gelijke hoogte en twee snelle goals na de pauze gaven het vertrouwen en daarna zijn we nooit meer in de problemen geweest.’

De gelijkmaker voor rust ontstond nadat Dominique Verweij werd gevloerd en Maartje van Haneghem vanaf elf meter feilloos raak schoot. Na de thee werd het duel vervolgens in vijf minuten beslist door een fraaie volley van Britt van der Gulik en een net zo mooie vrije trap van Manon Huisman. In de slotfase voerde Van Haneghem de score met twee treffers nog hoger op waardoor de eerste driepunter een feit was.

VROUWEN HOOFDKLASSE A ZATERDAG

Reiger Boys VR1 – Ter Leede VR2 (6-2)
12. Aaike Verschoor 1-0
24. Jennifer Bisshop 1-1
27. Michelle Seijen ten Hoorn 1-2
40. Maartje van Haneghem (pen.) 2-2
47. Britt van der Gulik 3-2
49. Manon Huisman 4-2
81. Maartje van Haneghem 5-2
83. Maartje van Haneghem 6-2

Foto’s: DP Sportfotografie