HEERHUGOWAARD - In de Eredivisie Zaalvoetbal voor vrouwen heeft het piepjonge Reiger Boys/Woest weer eens voor een stunt gezorgd. De ploeg van trainer/coach Monique van der Rijst wist vrijdagavond de nummer twee in de stand, Os Lusitanos, met alles zeggende cijfers (7-1) te verslaan.

'Het was genieten vanavond en ik ben supertrots op de meiden', aldus een blije Van der Rijst na afloop. De coach beschikt over de jongste, maar wel zeer talentvolle selectie van de Eredivisie en die ploeg wil nog wel eens wisselvallig presteren. Opmerkelijk is dat juist tegen de topploegen het team het beste uit zichzelf naar boven haalt. zo werd er in november met 2-0 gewonnen van regerend landskampioen TPP om vervolgens weer vijf wedstrijden op rij te verliezen.

Met Os Lusitanos trof de ploeg een ervaren tegenstander die juist aan een sterke opmars bezig was. De Amsterdamse formatie behaalde maar liefst 16 punten uit de laatste zes duels en is inmiddels opgeklommen naar een tweede plaats achter lijstaanvoerder KTP Nieuw Roden. Toch hadden de gasten niets in te brengen tegen Reiger Boys dat voortvarend startte en de wedstrijd feitelijk al bij de rust beslist had.

'Onze meiden speelden geconcentreerd en gefocust zoals van tevoren afgesproken. Waar we het hele seizoen al moeite hebben met scoren wilde dat vanavond wel lukken en ook nog met een paar goed uitgespeelde aanvallen', sprak Van der Rijst. De pas 15-jarige Maudy Stoop die begin februari haar debuut maakte opende het doelpuntenbal met haar eerste eredivisiegoal en nog voor de rust hadden Jaimy Visser, Sanne Brand en de eveneens zeer jonge topscorer Floor Spaan (2 goals) de stand al naar 5-0 getild.

Van der Rijst: 'Na de rust was het wat rommeliger en gingen we iets te geforceerd op zoek naar nog meer doelpunten, maar al met al erg trots op de meiden'. Stoop maakte haar tweede van de avond en nadat Os Lusitanos de eer had weten te redden zorgde Sanne Brand voor het hoogtepunt van de avond door een mooie pass van Floor Spaan ineens achter de keepster te knallen.

EREDIVISIE ZAALVOETBAL VROUWEN

Reiger Boys/Woest VR1 - Os Lusitanos VR1 7-1 (5-0)
10. Stoop 1-0
11. Visser 2-0
12. Brand 3-0
16. Spaan 4-0
19. Spaan 5-0
22. Stoop 6-0
27. Remert 6-1
37. Brand 7-1