STIENS - De vrouwen van Reiger Boys zijn na een moeizame start van de competitie aan een uitstekende reeks bezig. In 2020 werd er nog niet verloren door de equipe van de interim-trainers Jeroen Knopp en James Jozefzoon. Na twee gelijke spelen in februari werd er verleden week al knap gewonnen van Barendrecht. Zaterdag volgde er een nieuwe zege voor de geel-zwarten door SC Stiens in eigen huis te verslaan.


Reiger Boys VR1 nam daarmee niet alleen revanche voor een eerdere 1-3 thuisnederlaag tegen de Friezinnen, maar deed tevens goede zaken in de onderste regionen van de Hoofdklasse. Hekkensluiter The Knickerbockers staat inmiddels op negen punten achterstand terwijl men de achterstand op Berkel (1 punt) en ACV (3 punten) met de week ziet slinken.

Op bezoek bij de nummer vier in de stand, SC Stiens, deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder in de eerste helft. Men leek dan ook met een brilstand aan de thee te gaan, maar daar dacht Niki Rensen anders over toen zij op slag van rust verwoestend uithaalde: 0-1. Een ruim kwartier voor tijd was het de laatste weken toch al op dreef zijnde Marouscha Ruiter (foto) die de wedstrijd definitief in het slot gooide. Daar kon ook een late tegentreffer van Anne Sikkema niets meer aan veranderen.

Reiger Boys speelt komende zaterdag 14 maart thuis tegen concurrent ACV (15.00 uur)

SC Stiens - Reiger Boys 1-2 (0-1)
45. Rensen 0-1
74. Ruiter 0-2
90. Sikkema 1-2