BARENDRECHT - De vrouwen van Reiger Boys blijven boven in de hoofdklasse meedraaien. Zaterdag boekte de ploeg van trainer/coach Arnold de Block een eenvoudige zege op bezoek bij Barendrecht (0-3).


De Heerhugowaardse formatie deed snel zaken op Sportpark De Bongerd in Barendrecht. Het duel was nauwelijks een kwartier op gang toen Reiger Boys al een 0-2 voorsprong had genomen middels treffers van Mila Stevens en Merel Albertsma. Nadien had men zelfs nog kansen om meer te scoren en gaf het verdedigend niet al teveel weg. Barendrecht kreeg twee goede kansen, maar deze werden onschadelijk gemaakt door keepster Jana Spieker. Kort na de rust gooide Albertsma het duel in het slot met haar tweede van de middag.

Reiger Boys VR1 staat na de winst op een tweede plaats in de hoofdklasse op drie punten achterstand van koploper Be Quick '28. Komende zaterdag 4 november (15.00 uur) mag men in eigen huis proberen die klassering te verstevigen in een thuisduel tegen de huidige nummer drie in de stand, Jong Sparta Rotterdam.