ALKMAAR - Op de dag dat zij precies vijf jaar in dienst is bij VV Alkmaar heeft de club bekend gemaakt dat Technisch Manager Corina Dekker ook volgend jaar aan het roer staat bij de Alkmaarse eredivisionist.


Dekker, op dit moment de enige vrouwelijke hoofdtrainer in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen laat weten blij te zijn met het vertrouwen. “Ik ben hartstikke blij dat wij gezamenlijk verder kunnen ontwikkelen wat wij de laatste jaren hebben ingezet. Die vijf jaar zijn voorbij gevlogen, maar dat komt ook omdat het in verschillende functies is geweest. Na Telstar begon ik hier als trainer van het beloftenteam, werd vervolgens assistent-trainer en dit is mijn tweede jaar als hoofdtrainer.”

Dekker is daarnaast als Technisch Manager ook verantwoordelijk voor de academie van de club. “Het vertrouwen dat ik van de club krijg streelt mij, maar is ook een bevestiging van de stappen die we in de afgelopen jaren gemaakt hebben. Wij hebben een Eredivisieploeg staan waarvan het grootste gedeelte door ons zelf opgeleid is. Meerdere speelsters in het 1e hebben zelfs de hele academie doorlopen. En ook bij andere BVO’s zie je speelsters lopen die hier zijn opgeleid. Dat is ook onze doelstelling voor de komende jaren. Wij willen ons als opleidingsclub blijven profileren. ”

Op de korte termijn wil VV Alkmaar zich vooral profileren in het onderste gedeelte van de Pure Energie Eredivisie Vrouwen. De ploeg speelt de komende zes wedstrijden met SC Heerenveen, PEC Zwolle en Excelsior om de plaatsen 5 t/m 8. Lange tijd stond VV Alkmaar op de onderste plaats in de Eredivisie, maar door zeges op Excelsior en Heerenveen is de weg naar boven ingeslagen. “We hebben de goede weg ingeslagen en dat geeft moraal en vertrouwen bij de meiden. Deze lijn willen we natuurlijk doortrekken in de komende zes weken”, aldus Dekker.

Ook Algemeen Manager Patrick Tenthof laat weten blij te zijn met de contractverlenging van Corina Dekker. “Wij zijn erg blij dat Corina ook komend seizoen verantwoordelijk is voor het opleiden van onze talenten. Ondanks de moeilijke start van dit seizoen zien wij veel vooruitgang en hebben wij alle vertrouwen in de ontwikkeling van VV Alkmaar. Daar komt bij dat wij er heel erg trots op zijn dat wij als enige club in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen een vrouwelijke trainer in huis hebben.”