WERVERSHOOF - In de Tweede Divisie van het handbal was het verschil tussen VVW en KSV voor de tweede maal dit seizoen klein, maar ook voor de tweede keer was het VVW dat aan het langste eind trok. Na de 24-25 van eerder dit seizoen in Heerhugowaard won de ploeg van trainer/coach Emile Goossens ditmaal met 32-30.


Het was opnieuw spannend van het begin tot het eind, net zoals de competitie in de tweede divisie spannend is. Waar U.S. en Dalfsen de strijd om de titel lijken te gaan beslissen, daar strijden de ploegen daaronder voor de derde plaats, maar net zo goed tegen degradatie. Win je twee wedstrijden dan doe je mee om de bovenste plaatsen en verlies je tweemaal dan komen de degradatiezorgen weer dichterbij.

Het duel tussen VVW en KSV was er eentje, net zoals eerder dit seizoen in Heerhugowaard, waarbij het publiek weer op het puntje van de stoel kon zitten. Beide ploegen bleken wederom aan elkaar gewaagd. Zowel de thuisploeg als het KSV van trainer Theo Krom, die na dit seizoen na vijf seizoenen afscheid neemt, namen in de eerste helft een voorsprong van drie punten, maar telkens kwamen de ploegen weer bij elkaar. Met een ruststand van 15-16 in het voordeel van de gasten kon het dan ook nog alle kanten op.

Na de rust werd die spanning nog eens verhoogd door het scoreverloop en tot 29-29 hadden beide ploegen nog volop kans op de volle buit. Bij VVW waren met name de net van een vakantie teruggekeerde Jasmijn Konrad en Shirley Neuvel (beiden 9 treffers) op schot, terwijl bij KSV Romy Brink de topschutter was met zeven treffers. In de uiterste slotfase was het uiteindelijk Jorien van der Gragt die de marge op twee (32-30) bracht en daar bleef het ook bij, waardoor VVW de derde plaats in handen houdt. KSV zakt daarentegen naar de zevede plaats en moet zeker ook de onderste plaatsen nog in de gaten houden. Met nog zeven wedstrijden te gaan is de voorsprong op de nummers elf en twaalf respectievelijk vier en vijf punten.

Komende zaterdag krijgt KSV het op de vierde plaats staande Bentelo op bezoek. VVW gaat een dag later op bezoek bij het laaggeklasseerde E&O.

VVW - KSV 32-30 (15-16)

Doelpunten VVW: Konrad (9), Neuvel (9), Stam (5), Van der Gragt (3), Gutter (3), De Haas (1), Roozendaal (1), Wiepking (1)

Doelpunten KSV: Brink (7), Balm (5), Köhne (4), Vreeburg (4), Wagenaar (4), Lemstra (3), Heibloem (2), Mol (1)

Foto's: Cees Verhage Fotografie