HEERHUGOWAARD - Welke voetbalploeg mag zich een jaar lang "de beste van Heerhugowaard" noemen? Dat zal over ruim een week duidelijk zijn want vanaf zaterdag barst ruim een week lang de strijd om de zogeheten Waard Cup weer los. KSV mag het toernooi, met een jaar uitstel vanwege de coronapandemie, organiseren en heeft een programma opgesteld met vier speeldagen die feestelijk wordt afgesloten op zaterdag 20 augustus.


KSV wil op deze wijze groots stilstaan bij het feit dat de Kruizer Sport vereniging een jaar geleden het 75-jarig jubileum mocht vieren. Hiermee wordt eenmalig afgeweken van het feit dat het toernooi wordt georganiseerd bij een club die een jubileum mag vieren. Na goed overleg tussen de vijf clubs en een uiterst coulante houding van SVW '27, dat het eigenlijk vanwege de 95e verjaardag zou mogen organiseren. SVW '27 heeft al aangegeven om over vijf jaar bij het eeuwfeest van de club flink uit te pakken met de Waard Cup. Dat betekent ook dat het toernooi volgend jaar weer geheel volgens schema naar Reiger Boys gaat dat in 2023 zijn 75-jarig jubileum viert.

Naast het feit dat KSV het dit jaar organiseert is men in 't Kruis ook nog steeds titelhouder. Twee jaar geleden wist men op het hoofdveld van het toen organiserende WMC namelijk de beker te pakken door SVW '27 na een spannnende finale en strafschoppen te verslaan. Men moest wel sleutelen aan het toernooischema voor dit jaar, want waar er in 2020 nog met zes ploegen in twee poules van drie werd gespeeld heeft SVW '27 besloten om komend seizoen alleen nog maar een zaterdagploeg in te schrijven. Dit jaar wordt er dus weer als vanouds door vijf ploegen (KSV, Reiger Boys, SVW '27, WMC en Hugo Boys) gestreden om de hoogste eer waarbij iedereen elkaar treft.

Het toernooi gaat zaterdag dus van start en meteen staan er vijf wedstrijden op het programma mede omdat er dit jaar ook een vrouwentoernooi is met drie deelnemende teams (KSV, WMC, Reiger Boys) Elke ploeg in de herenpoule is één avond vrij en heeft één avond waarin het twee wedstrijden speelt. Na de openingsdag op zaterdag 13 augustus volgen er nog wedstrijden op dinsdag, donderdag en tijdens de finaledag op zaterdag 20 augustus.

Komende zaterdag komen de heren van Hugo Boys en vrouwen van Reiger Boys nog niet in actie, maar de overige vier ploegen in de herenpoule mogen direct tweemaal aan de bak. Organisator KSV trapt zelf om 18.30 uur af tegen WMC en tegelijkertijd treffen Reiger Boys en SVW '27 elkaar. Bij de vrouwen begint het toernooi dan met KSV-WMC. Na een korte rustpauze waarin de gelegenheid is voor een drankje en een hapje op het KSV-complex volgen er dan om 20.15 uur nog twee wedstrijden.

Het complete programma van de Waard Cup is te bekijken op www.waardcup.nl.

Ook de fotografen van DP Sportfotografie zullen traditiegetrouw weer van de partij zijn tijdens alle speeldagen en vele foto's zullen dan ook volgen op de Facebookpagina van Waardcup.nl.