HEERHUGOWAARD - Omnisport en enkele enthousiaste mensen uit de sierteelt en sierteeltvervoer organiseren wederom dit jaar weer de “Waardse Tunnel Route”. Deze gezellige en sportieve sponsortocht vind plaats op zaterdag 19 augustus, één dag voor de 48e Tour de Waard die dit jaar op 20 augustus plaats vindt.

Het hele weekend staat in het teken van ontspanning, fietsen en sportieve prestaties. En dit gezamenlijk noemen we het:

Waardse Wieler Weekend

Stichting Tour de Waard, Omnisport en de sierteelt hebben regelmatig overleg hoe we dit gezamenlijk tot een begrip in Heerhugowaard en omstreken kunnen maken.

Tour de Waard, bij ieder bekend als dé wielerwedstrijd van Heerhugowaard en omstreken, een prachtige koers voor de wedstrijd rijders, maar ook de dikke bandenrace en de G-fietsen rit kunnen rekenen op vele enthousiaste deelnemers. Dit alles in een geweldige sfeer en ambiance, mede mogelijk gemaakt door de vele sponsors en vrijwilligers. De Waardse Tunnel Route, in 2015 georganiseerd door de sierteelt en in 2016 verder uitgebouwd in samenwerking met Omnisport tot een sponsortocht voor het goede doel. De afgelopen twee jaar o.a. voor het KWF en ‘t Praethuys.

Om het geheel onder de aandacht te brengen zijn we vorig jaar gestart met blauwgroene fietsen te plaatsen in en om Heerhugowaard, dit moet een eyecatcher worden, zodat iedereen weet dat het Waardse Wieler Weekend weer aanstaande is.

De Waardse Tunnel Route is ontstaan doordat enkele enthousiaste bloemenkwekers en sierteeltvervoer in 2015 een sponsortocht in Heerhugowaard organiseerde vanuit het Alton glastuinbouw gebied in Heerhugowaard Noord ten behoeven van het KWF. Dit als extra ondersteuning voor de Pre Ride, de toertocht van 200 km die de sierteelt uit heel Nederland reed om geld binnen te halen voor de Ride For The Roses. Daar dit in het eerste jaar enthousiast ontvangen werd, besloten wij om hieraan een vervolg te geven en ondersteuning te vragen aan Omnisport die de nodige ervaring heeft met het organiseren van fietstochten. Tevens hebben we met stichting Tour de Waard contact gezocht om dit verder uit te gaan bouwen als het Waardse Wieler Weekend, omdat we de Waardse Tunnel Route één dag voor Tour de Waard hadden georganiseerd.

De Waardse Tunnel Route wil door middel van deze fietsritten geld bijeen brengen voor het goede doel. Wij kunnen uiteraard niet zonder sponsors en vrijwilligers, afgelopen jaar hebben verschillende bedrijven hier mede hun ondersteuning aan gegeven. We willen deze goede doelen binnen de regio Heerhugowaard en omstreken houden om het geheel een meer persoonlijke karakter te geven en voor ieder ook duidelijk is waar het geld terecht komt.

De sponsortochten die we organiseren zijn 20, 40 en 60 km, deze tochten zijn zeer goed te doen, voor alle vormen van fietsen, zoals gezinnen met kinderen, ebikers, toerfietsers etc., goed uitgepijld en veilig. Zaterdag presteren, zondag genieten tijdens het Waardse Wieler Weekend!

Start, finish en overige informatie:

  • Routes van 20, 40 en 60 km.
  • Starten kan tussen 9:00 en 11:00 uur en de eindcontrole sluit om 15:00 uur.
  • Vertrek en aankomstpunt is op het Douwstra-plein bij het clubgebouw van de roeivereniging OSSA.
  • Adres: Westdijk 12, 1704 AK Heerhugowaard

Het inschrijfgeld (tevens sponsorbedrag) is €7,50 voor volwassenen, € 5, - voor jeugd van 12 tot 18 jaar, kinderen t/m 12 jaar € 2,50.

Inschrijven kan ook via de website www.waardsetunnelroute.com

Win een fantastische fiets.......!

We gaan dit jaar een prachtige hybride fiets verloten onder de mensen die een lot gekocht hebben.

Edwin Groen tweewielers stelt deze fiets ter beschikking.

Wie zich inschrijft via de website als deelnemer van de fietstocht kan direct loten erbij bestellen. En wie zich op de start locatie inschrijft kan daar de loten kopen.

Degene die niet meefietsen maar toch met de verloting en sponsoring mee willen doen, kunnen zich inschrijven door naar de website te gaan (www.waardsetunnelroute.com) en krijgen na betaling van € 3,00 per lot of 4 loten voor € 10,00 een nummer(s) toegewezen.

Doe mee en maak kans op een mooie fiets......!