HEERHUGOWAARD – Een snelgroeiende tak van voetbal, Walking Football. Ook in Heerhugowaard wordt de mogelijkheid gegeven om op een gezellige manier deze sport te beoefenen. Op het kunstgrasveld van SVW’27 verzamelen wekelijks een groep van 6 tot 12 ouderen zich om een balletje te trappen.

Het is een groep die inmiddels al zo’n tweeënhalf bestaat. Voorheen op een betonnen veldje aan de Couperuslaan, maar inmiddels op het kunstgrasveld van voetbalclub SVW’27. Die laatste locatie werd acht maanden geleden in gebruik genomen.

Dat er op sportpark ‘De Kabel’ wordt gespeeld betekend echter niet dat dit aan SVW’27 is verbonden. ‘We zijn geheel onafhankelijk van SVW’27: de naam is dan ook Walking Football Heerhugowaard.’ legt Peter de Boer uit.

'Walking Football is er voor een ieder die nog even tegen een balletje wil schoppen. De naam zegt het al, er mag alleen gewandeld worden’, zegt De Boer over deze tak van voetbal. ‘We kunnen wel 4 speelvelden maken op het kunstgras, dus kom en ga eens meedoen op de dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.00 uur.’

Deelname aan Walking Football Heerhugowaard is geheel gratis, terwijl aan-, of afmelden niet nodig is. Tevens is er na de wedstrijd een derde helft waarbij er voor €1,00 een kopje koffie of thee voor de voetballers klaarstaat.