Voetbal staat bekend als contactsport. Een sport waarbij je continu in beweging bent, vaak rennend over het veld. Er is echter ook een variant van het spel, speciaal voor mensen van 60 jaar en ouder. Altijd al verliefd geweest op het spelletje, of lijkt het u leuk om een nieuwe vorm van bewegen te ontdekken? Doe dan mee aan walking football van Sportservice Heerhugowaard. Dinsdag 21 april om 10.00 is een kennismaking les op het speelveld in de Couperusstraat.

Walking football is vanuit Engeland komen overwaaien en wint in Nederland aan populariteit. Het is een langzame variant van het voetbal, speciaal voor voetballiefhebbers, mannen en vrouwen, op gevorderde leeftijd. Dinsdag 21 april is de eerste keer dat walking football gespeeld gaat worden. De start is om 10.00 uur, met als locatie het speelveld in de Couperusstraat in Heerhugowaard. Dit openbare speelveld leent zich uitstekend voor het spelen van voetbal. Ron Gravemaker van Sportservice Heerhugowaard begeleidt het voetbalspel. Hij biedt oefeningen en uiteraard partijspel aan en voorziet de deelnemers van tactische en technische tips. Bij voldoende animo wordt walking football een wekelijks terugkerende beweegactiviteit, iedere dinsdag vanaf 10.00 uur. Deelname is gratis.

Speciale regels

Walking football is voetbal met aangepaste regels; sprinten, rennen of joggen alsmede lichamelijk contact is niet toegestaan. Dit betekent dat balvaardigheid en spelinzicht de boventoon voeren in het veld. Er wordt zonder keepers gespeeld en de afmetingen van het veld zijn aangepast. Walking football kan daardoor worden gespeeld op een speelveld in de wijk.

Gezellig

Naast het sporten is gezelligheid ook belangrijk. Na de activiteit is het mogelijk om in het naastgelegen wijkgebouw de Horst na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee. Walking football is een ideale manier om lekker in beweging te blijven, maar ook hartstikke leuk, sociaal en gezond.

Wil u deelnemen aan deze activiteit? Kom dan op dinsdag 21 april naar de Couperusstraat. Vooraf aanmelden is niet nodig. Zorg dat u sportieve kleding draagt en schoenen zonder noppen. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Sabine van Lochem van Sportservice Heerhugowaard. Tel: 072-5763880, email: svanlochem@sportserviceheerhugowaard.nl