HEERHUGOWAARD - Misschien is niet iedereen zich er van bewust maar in en rond heerhugowaard vinden we prachtige stukken natuur, zoals de Waarderhout en het Park van Luna, maar bijvoorbeeld ook de omringende dijken en weilanden”, zegt Tessa Bezuur van de Yogaklas.

Deze gebieden worden doorkruist door wandelroutes uitgestippeld door wandelnetwerk Noord-Holland. De wandelroutes zijn de afgelopen weken gebruikt tijdens introductieworkshops voor de komende Mind-Walk trainingen die in September in Heerhugowaard van start gaan.

Bezuur is sinds begin Juli gecertificeerd Mind-Walk trainer, opgeleid door Jacqueline Smeets, de oprichtster van Mind-Walk. Smeets komt uit Limburg maar is trainers landelijk gaan opleiden omdat er steeds meer vraag kwam naar de trainingen waarin bewegen in de natuur gecombineerd worden met oefeningen uit Mindfulness, Yoga en Tai Chi.

“Een op de zeven nederlanders heeft in meer of mindere mate last van burn-out en stress klachten en het aantal mensen met overgewicht blijft stijgen”. Mind-Walk kan volgens Smeets bijdragen aan het terugdringen van deze cijfers.

Voor Bezuur, die als yogadocent werkt, is Mind-Walk een waardevolle aanvulling op wat ze al aanbiedt in haar yogastudio: "Buiten zijn en bewegen is goed voor je gezondheid, dat is al langer bekend en ook wetenschappelijk onderbouwd. Daarnaast tonen steeds meer onderzoeken aan dat het doen van yogahoudingen, ademoefeningen en en het trainen van het bewustzijn een positief effect voor de algehele gezondheid oplevert. Een ideale combinatie dus."

Voor de introdcutieworkshops kwam het wandelnetwerk Noord-Holland goed van pas, vertelt Bezuur. "Ideaal voor een Mind-walk”. "We liepen langs het water, op bospaden, heuveltjes op en af, deden oefeningen in het gras en bij het waterlabyrint in het Park van Luna. Echt even ontspannen, uit je hoofd en in je lijf."

Vanaf half september starten de trainingen bij de Yogaklas. Op zondag 3 september volgt nog een introductieworkshop. Wil je meer informatie? Kijk dan op www.deyogaklas.nl of neem contact op via 06 42010330 of tessa@robez.com. Voor meer informatie over de wandelroutes kun je terecht op www.wandelnetwerknoordholland.nl of op www.wandelnet.nl