GOUDA - In de uitwedstrijd tegen team “Hektisch Biljartschool Frans van Kuyk” in Gouda, hebben de spelers van “Schroevengroothandel.nl” opnieuw de punten gedeeld. Alleen Hans Handgraaf en Dirk van Mourik gingen met winst naar huis. Herman Slikker verloor op 1 carambole en Leo de Jong kwam te laat in vorm.

Van Mourik startte tegen Ivar de Hek aanvankelijk een beetje stroef. De Hek begon goed, en stond na zes beurten op 8. Pas in beurt elf, toen beide spelers op elf caramboles stonden, raakte van Mourik op dreef. Met series van 2x2, 5 en 6 kwam hij al snel in de buurt van de finish. De Hek kon niet meer aanhaken en bleef op 15 caramboles staan. Eindstand 15-30 in 24 beurten.

De Jong kwam maar moeizaam op gang tegen John Kuijken. Op de helft stond Kuijken op 15 punten en de Jong nog maar op 5. Kuijken kon daarna, zonder enige druk van de Jong, zijn punten bij elkaar verzamelen. Pas in de laatste 3 beurten voor het einde maakte de Jong nog 8 punten, maar dat was niet voldoende om Kuijken van de overwinning te houden. Eindstand 30-22 in 39 beurten.

Het was de beurt aan de maestro's, Handgraaf en Slikker, om de tussenstand om te buigen naar de winst. Handgraaf speelde tegen Willem Dokter. In deze partij waren beide spelers tot aan de helft aan elkaar gewaagd. Vanaf dat moment was Handgraaf de bovenliggende partij. Dokter miste veel, waar Handgraaf zijn punten bleef scoren. Het verschil was daarna te groot voor Dokter om nog gevaarlijk te worden, zodat Handgraaf kon uitmaken in de 52e beurt. (27-35). Slikker speelde tegen John van Essen, en beide spelers hadden veel moeite met de omstandigheden. Er waren veel onbenutte kansen door beide spelers. Dat frustreerde, waardoor er veel beurten en weinig caramboles op het bord kwamen. Tot het laatste punt was het stuivertje wisselen.

Bij een stand van 34-34 was de spanning niet te houden. Beide spelers miste in de voorlaatste beurt, waarna Slikker nogmaals miste. Van Essen maakte daar dankbaar gebruik van en kon het laatste punt wel, hetzij, met enig geluk maken. Eindstand 35-34 in 57 beurten.