HEERHUGOWAARD – Komende vrijdagavond staat er een prachtig affiche op het programma in de ‘Waardergolf’. In de vierde speelronde staan FC Marlène en HV Veerhuys op het programma, een wedstrijd met veel historie.

Voor zowel Marlène als HV Veerhuys geldt dat er vele mooie momenten zijn om op terug te kijken. Met name voor ervaren spelers en coaches. Bij de Heerhugowaarders is Jeroen Kossen een van die routiniers, “Ik denk dat de jarenlange confrontatie tussen beide clubs een mooie herinnering is” vertelt de speler die al vele edities tegen de Hoornse opponent meemaakte. “Dat begon voor mij al in de jeugd. Marlene en Veerhuys hebben al jaren een goede jeugdopleiding. In de jeugdelftallen strijden deze clubs al jaren tegen elkaar. Dat was vroeger al mooi en nu in de huidige selecties van beide ploegen profiteren beide clubs weer van de goede doorstroming van jeugdspelers” vertelt Kossen.

Antoine Gooyers, coach bij de Hoornse ploeg, heeft een specifieke wedstrijd die bij hem naar boven komt, “Het hoogtepunt was het seizoen dat Amir Molkarai en Rachid el Kaddouri over kwamen van Marlène en wij gelijk de eerste wedstrijd van het seizoen uit bij Marlène moesten spelen, de hal was afgeladen met supporters en wij wisten vlak voor tijd deze met 4-5 te winnen” vertelt de ervaren oefenmeester die al jaren aan het roer staat bij HV Veerhuys.

Zeker een derby
FC Marlène – Hovocubo en HV Veerhuys – Hovocubo zijn prachtige affiches, een absolute derby. De wedstrijd tussen de Heerhugowaarders en HV Veerhuys past in dat rijtje, vindt Gooyers. “Ik denk zeker dat dit een derby is en zeker te vergelijken met Veerhuys – Hovocubo. “Dit komt ook omdat er spelers tussen beide clubs een overstap hebben gemaakt in het verleden en ook afgelopen jaar is Youri Akkerman van Veerhuys naar Marlene gegaan” vertelt de coach. Naast Akkerman is ook Barry de Wit een goed voorbeeld. De doelman vertrok bij de Heerhugowaarders om zijn geluk te beproeven bij de Hoornse zaalvoetbalploeg.

Na zoveel edities is het speciale wel weg, voor Kossen althans. “Het maakt het niet meer speciaal maar je kent de meeste spelers wel. Je weet daarom de sterke en minder sterke punten van de tegenstander. Zij zullen dat ook van ons weten. Bij Veerhuys spelen jongens die een Marlene achtergrond hebben en dat maakt het enigszins nog speciaal”.

Vrijdag een nieuwe editie van Marlène – Veerhuys. “Ik verwacht een spannende wedstrijd. Hun individuele kwaliteit tegen ons teamspel moet iets moois opleveren en hopelijk trekken wij aan het langste eind. Zo kunnen wij aansluiting vinden bij de rest van de ploegen” blikt Kossen vooruit. Coach Gooyers verwacht veel van de routiniers, “Ik verwacht een vrij open wedstrijd waarin bij beiden ploegen de heren met de ervaring de lijnen zullen gaan uitzetten”.

Het duel tussen FC Marlène en HV Veerhuys begint komende vrijdagavond om 21.30 uur.