NOORD-HOLLAND - Op zaterdag 8 en zondag 9 juni wordt de tweedaagse internationale Beemster kaas Profronde van NoordHolland gehouden. Beemster kaas is de kersverse naamgever van ‘de Ronde’. Ook dankzij financiële ondersteuning van de Gemeente Alkmaar en de Provincie Noord-Holland is dit prachtige wielerevenement ook in 2019 weer mogelijk.

De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland is de oudste wielerklassieker van Nederland. In 2019 wordt alweer de 73ste editie verreden en de koers maakt deel uit van de Nederlandse Loterij Topcompetitie. Een landelijke reeks wedstrijden waar de beste semi-profs en amateurs van Nederland en België aan deelnemen. Met een wildcard neemt de Australische baanselectie deel. Die ploeg is in voorbereiding op de Olympische Spelen van Tokio.

Parcours
De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland speelt zich op zaterdag 8 juni af in Graft-De Rijp. Die middag starten de renners om 13.00 uur voor een individuele tijdrit over 4 kilometer van West-Graftdijk naar de Driemaster in De Rijp, waar de finishlijn is getrokken. Om 18.45 uur is de start van de avondetappe, die over drie omlopen van zo’n 30 kilometer gaat, met start en finish op de Rijper Driemaster.

Zondag 9 juni is om 12.00 uur de start van de klassieker Ronde van Noord-Holland, op het Waagplein in Alkmaar. Na 180 kilometer keren de renners omstreeks 16.00 uur terug aan de meet. De streep is getrokken op de Saturnusstraat in Oudorp. Dat betekent dat de coureurs in de volle finale de ‘wereldberoemde’ kasseien van de Munnikenweg onder de wielen krijgen. De routes zijn te zien op www.profrondevannoordholland.nl Dan kunt u zien of de koers ook bij u door de straat komen.

De leider in de tweedaagse rijdt in een door Matong Sportswear uit Enkhuizen gesponsorde leiderstrui.

Op televisie bij Eurosport
De Beemster kaas Profronde van Noord-Holland is ook (in samenvatting) te zien op Eurosport 1. Op 14 juni van 19.15 tot 19.45 uur. Op 15 juni van 12.30 tot 13.00 uur en voor de derde keer op 18 juni van 17.20 tot 17.50 uur.

Koersdirecteur
Volendammer Gerard Kemper (49) is als koersdirecteur aangetrokken. Kemper was in de jaren ‘80 en ’90 marathonschaatser en succesvol wielrenner in de nationale selectie en bij het team Dextro Volendam. Hij behaalde overwinningen op de fiets in binnen- en buitenland. Na zijn actieve carrière was Kemper maar liefst 14 jaar verzorger bij de Rabo-ploeg.

Vrijwilligers
Om een wedstrijd als de Beemster kaas Profronde van Noord-Holland in goede banen te leiden is een groot aantal vrijwilligers nodig. De organisatie spreekt dan ook op voorhand haar dank uit aan al die mensen die belangeloos meewerken aan dit wielerevenement.

Social media
Natuurlijk gaat de oudste klassieker van Nederland met haar tijd mee! We zijn dan ook als Profronde van Noord-Holland te vinden op instagram, twitter en facebook. Onze website is te vinden op www.profrondevannoordholland.nl