HEERHUGOWAARD - Het dubbelprogramma van dit weekend waarin FC Marlène twee thuiswedstrijden speelt is vrijdagavond goed begonnen. FCK De Hommel werd na een sterke tweede helft van de Heerhugowaardse ploeg met ruime cijfers aan de kant gezet.

Het duel tussen de nummers drie en vijf van de Eredivisie kwam maar moeizaam op gang. Beide ploegen speelden slordig en leden regelmatig balverlies. De gasten uit Den Bosch kwamen na zes minuten op voorsprong, maar tien minuten later wist Amir Molkârâi de stand gelijk te trekken.

De tweede helft gaf een heel ander beeld want hierin was de thuisploeg van coach Jeroen de Groot heer en meester. Binnen vier minuten hadden Molkârâi, na afloop terecht gekozen tot "Man of the Match", en aanvoerder Mo Attaibi de marge naar twee gebracht. FCK De Hommel sputterde nog even tegen, maar met enkele vloeiende aanvallen stelde FC Marlène orde op zaken. Attaibi maakte ook zijn tweede van de avond en vervolgens deden ook Stefan Dol, Colin Kamp en Mo Darri een duit in het zakje: 7-2.

Zondag speelt FC Marlène opnieuw thuis als HV/Veerhuys op bezoek komt (16.00 uur).

Vrouwen
Ook de vrouwen van FC Marlène wisten vrijdagavond te winnen. EXS Zwolle werd met 6-1 opzij gezet waardoor FC Marlène als nummer twee de play-offs ingaat waar het Os Lusitanos treft. Voor FC Marlène scoorden Zoyla Barendse en Simone Hand voor rust. Na de 2-1 van de gasten wisten Chantal Hendriksen en Laïs Boes het net te vinden en bracht Hand met nog eens twee treffers haar totaal op drie deze avond.

Foto's: DP Sportfotografie