HEERHUGOWAARD – De samenwerking tussen WMC en diens coach Arnold de Block stopt na dit seizoen. De Heerhugowaardse vierdeklasser maakte het nieuws zojuist bekend. “Voor beiden partijen was afscheid nemen de beste optie”.

Arnold de Block is bezig aan zijn tweede seizoen bij WMC. Vorig jaar handhaafde de ploeg zich in de vierde klasse. Dit seizoen is de Heerhugowaardse ploeg terug te vinden op een keurige vijfde plaats. De samenwerking houdt na dit seizoen dus op. “Arnold is twee jaar trainer geweest, en wij vonden dat een goede periode” laat voorzitter Ben Bakker weten.

Verrassend
De prestaties zorgen ervoor dat het aanstaande vertrek ietwat verrassend genoemd mag worden. Sinds 2011 eindigde WMC immers jaarlijks in de onderste regionen van de ranglijst, terwijl de ploeg dit seizoen op een knappe vijfde plaats staat. “Ik heb met heel veel plezier gewerkt bij WMC” vertelt Arnold de Block. “Ik ben blij met de kans die de club mij heeft geboden”. De hoge stand op de ranglijst laat zien dat de oefenmeester samen met zijn staf veel heeft bereikt. Van de staart van de ranglijst is de ploeg immers opgewerkt naar een keurige positie.

De coach staat de rest van dit seizoen gewoon aan het roer bij de Heerhugowaarders. Voor het volgende seizoen richt de Block zich op een nieuwe uitdaging. “Ik sta voor elk niveau open”.