BOVENKARSPEL - Ook dit jaar is Paul Wolf weer gestart met het samenstellen van een team voor het internationale toernooi in Geneve. Zoals elk jaar scout Paul de spelers bij de diverse verenigingen in West Friesland.Paul is 28 jaar geleden begonnen als ambassadeur van het G voetbal, hij heeft hierin een stichting opgezet samen met zijn vrouw Glenda.

Stichting West-Fries G-voetbal zet zich in voor jongens en meisjes met een verstandelijke en/of lichamelijke beperking. Ieder jaar wordt er in het pinkster weekend in Genève/Bernex te Zwitserland een 3-daags internationaal G-voetbal toernooi georganiseerd door de Schtroumpfs. Hier doen 18 teams uit 10 verschillende landen mee.

Onder begeleiding van vrijwilligers neemt het West-Fries G-team deel aan dit 3-daagse toernooi. Ieder jaar worden deelnemers geselecteerd uit diverse G-teams van verenigingen en Leekerweide om ze een onvergetelijke ervaring te bezorgen. En ieder jaar is de samenstelling van het team anders.

Hierdoor wordt de mogelijkheid geschapen dat meerdere spelers een keer aan bod komt. Je merkt elk jaar weer dat de spelers het een eer vinden om mee te mogen. Voor sommige is het zelfs de eerste keer dat ze zoiets mee maken en dan nog in het buitenland ook. Dit is voor lang niet iedereen vanzelf sprekend.Het gaat om de saamhorigheid en met elkaar overweg kunnen. Niet om het winnen, maar om het spel. Natuurlijk is het leuk om te winnen of hoog te eindigen. Plezier en inzet zorgen vanzelf voor topprestaties.

In aanloop naar dit onvergetelijke toernooi is men vanuit de stichting begonnen, en kan hierin niet buiten vrijwilligers die elk jaar weer hun inzet tonen. Buiten deze vrijwilligers kunnen de spelers niet juist gefaciliteerd worden. Zij ondersteunen Glenda en Paul in het beheer van website, begeleiding van de spelers groep maar ook op het gebied van coaching en de social media.

Men kan in aanloop naar het toernooi gebruik maken van het Sportcomplex van VV KGB gezien Paul hier de laatste tijd actief is binnen het G voetbal. Het team traint elke dinsdag avond van 19:30 – 20:30 uur, en speelt in de weken voorafgaand aan het vertrek naar Geneve op 5 juni diverse oefenwedstrijden zoals de komende twee vrijdagen 21 en 28 mei..

De uitdaging is om binnen een periode van 2,5 maand een team te laten samenspelen van verschillende verengingen wat elk jaar best wel weer goed uitpakt.
Na afloop maar ook tijdens de wedstrijden is de kantine open voor een koffie of thee en na afloop organiseert de Stichting West-Fries G voetbal een loterij waarbij iedereen kans maakt op mooie prijzen.

m bovengenoemde mogelijk te maken is men ook als stichting afhankelijk van de sponsoren die elke jaar trouw hierin hun bijdrage doen. Wel blijven wij zoeken naar sponsoren omdat een toernooi als dit altijd de nodige kosten met zich mee brengt.Er zijn hierin verschillende mogelijkheden, mocht u interesse hebben dan kunt u contact opnemen met de stichting West-Fries G Voetbal t.a.v. Paul Wolfs te bereiken op nummer: 06-51759668.