HEERHUGOWAARD - Afgelopen week heeft wethouder Groot van o.a. sportbeleid in Heerhugowaard de velden van de Herons bezocht. Tijdens dit bezoek is door voorzitter Robin Verburg en Technisch Commissielid Mirjam Samoukil uitgelegd welke noodzakelijke aanpassingen gedaan moeten worden.


Eén van de problemen waar de club tegenaan loopt, is het gebrek aan speeltijd in daglicht en dit probleem wordt nog urgenter als de zomertijd wordt afgeschaft in 2021. Het afschaffen van de zomertijd betekent dat er vrijwel niet meer ’s avonds gespeeld kan worden en de trainingstijden van alle groepen zich noodgedwongen overdag moeten concentreren. Einde zomertijd is dan ook einde van de groeiambities van de Herons.

Afgelopen seizoen zijn bijvoorbeeld al vele thuiswedstrijden van de Herons in Alkmaar gespeeld dan wel afgelast omdat het te vroeg donker werd. Wedstrijden mogen van de Honk- en Softbalbond alleen tussen 6 mei en 3 augustus (softbal tot en met 31 augustus) ‘s avonds worden gespeeld mits er niet later dan 19:00 uur wordt gestart (dus 18.00 als de zomertijd wordt afgeschaft). Dit is vaak een uitdaging, zeker voor de tegenstanders die ook nog naar Heerhugowaard moeten afreizen.

Daarnaast zijn er 30 seniorenspelers die graag willen honk- of softballen maar dit nu niet kunnen omdat er onvoldoende trainings- en speeltijd beschikbaar is, een gedeeltelijke ledenstop dus.

Gelukkig kan veldverlichting uitkomst bieden om de snelst groeiende teamsport in Noord-Holland beter te faciliteren. De Herons is een van de weinige veldsporten in Heerhugowaard zonder veldverlichting. Kom ’s avonds op de Vork en je zult velen zien sporten, maar helaas niet bij de Herons.

We zitten natuurlijk niet bij de pakken neer, samen met de gemeente komt de vereniging in beweging! De eerste ledverlichting bij de slagtunnel is reeds door de vereniging zelf geplaatst, maar dit is niet genoeg om de groei van de club mogelijk te maken. Dit hebben we Wethouder Groot ook uitgelegd tijdens het bezoek. Wat we als vereniging nodig hebben, is uitgedrukt op de twee softballen die mevrouw Groot heeft meegekregen. De bal ligt nu dus bij de gemeente om de volgende stappen te zetten.

Voor jeugdleden is overigens nog plek genoeg! Als je een keer mee wil doen, kom dan naar de instuifdagen op 6 en/of 13 december in Sporthal Zuid. Kijk op de website (Herons.nl) voor meer informatie.