ALKMAAR - Een sterke delegatie van twee beachvolleybalteams en zes judoka’s uit Alkmaar reist op 3 juli af naar Litouwen om daar deel te nemen aan de International Children’s Games (ICG). Deze jeugd Olympische Spelen voor kinderen van 12 tot 16 jaar vindt dit jaar plaats van 4 t/m 9 juli in de stad Kaunas. De beide disciplines volgden tot nu toe ieder hun eigen voorbereiding. Ter versterking van de onderlinge teamband kwamen alle sporters op dinsdag 20 juni voor één keer bij elkaar op Outdoorpark Alkmaar. 

Familie en vrienden waren uitgenodigd om de deelnemers nog even persoonlijk te spreken en succes te wensen. Ook maakten de teams nader kennis met elkaar. Uiteraard kwam ook de Alkmaarse wethouder Sport Pieter Dijkman langs om de deelnemers een hart onder de riem te steken. “Ik wens iedereen veel plezier en succes in Kaunas en hoop dat jullie met een aantal medailles thuiskomen,” aldus Pieter Dijkman. Wordt er eremetaal behaald, dan zullen de winnaars worden gehuldigd op het stadhuis.

Tijdens de teambuilding werden de sporters uitgedaagd om deel te nemen aan een intensieve Obstacle Run. Onder begeleiding van een ervaren trainer van Alkmaar Sport werden zij getest op

hun behendigheid en snelheid. Tevens mochten zij hun kunsten vertonen met handboogschieten.
Na alle inspanningen werd er onder het genot van een hapje en drankje nog even nagepraat en vooruitgeblikt op de mooie prestaties die zij in Litouwen willen neerzetten.