HEERHUGOWAARD - Na een reeks van acht wedstrijden waarin alleen nipt verloren werd van de grote titelkandidaat Always Forward heeft de zaterdagploeg van SVW '27 zaterdag een onnodige nederlaag opgelopen. Tegen Wieringermeer bleken zelfs die doelpunten van Marlon Börnemann niet genoeg voor de zege, want de gasten gingen er met de zege vandoor: 3-4.

Op papier leek het een gemakkelijke middag te worden voor de groen-zwarten tegen het laag geklasseerde Wieringermeer. De bezoekers bleken echter dodeliijk efficiënt in de kansen die het kreeg. Börnemann had het namens SVW '27 weer eens op de heupen en scoorde voor de rust reeds driemaal waar de ploeg daarnaast ook nog een handvol kansen miste. Aan de ander kant was het bij elke kans voor Wieringermeer raak en zo ging men door treffers van sander Veenstra en Thijs Boersma (2x) met een 3-3 stand rusten.

In de tweede helft verzuimde SVW '27 vervolgens weer om de trekker over te halen bij de kansen die het kreeg en men kreeg daarvoor de rekening gepresenteerd toen Boersma ook zijn derde van de middag maakte en daarmee de winst bij Wieringermeer bracht: 3-4.