TILBURG - AZ heeft ternauwernood een punt over gehouden aan het uitduel bij Willem II. Met name in de tweede helft was de druk van de Tilburgers groot en kwam AZ goed weg toen Pavlidis vlak voor tijd een strafschop miste.

Hiermee blijft de Tilburgse formatie dus een angstgegner voor AZ nadat men vorig seizoen, inclusief de bekernederlaag na strafschoppen, liefst drie keer verloor van de Brabanders. De ploeg van trainer Arne Slot mocht op basis van de tweede helft blij zijn met een punt, maar kon zichzelf ook verwijten in de eerste helft te slordig met de kansen te zijn om gegaan.

Met name Dani de Wit had eigenlijk de score moeten openen toen hij voor leeg doel miste. Kort hierna kreeg AZ een strafschop nadat Boadu werd gevloerd. Zoals zo vaak dit seizoen bleef Teun Koopmeiners vanaf elf meter koelbloedig. AZ behield het overwicht en kreeg nog twee mogelijkheden via De Wit en Stengs, maar beiden hadden het vizier niet op scherp. Vanuit het niets kwam Willem II op gelijke hoogte toen Köhlert allen op Bizot af kon en scoorde.

Na een uur spelen nam Willem II het heft in handen en het was vooral aan keeper Bizot en de lat te danken dat het in die fase gelijk bleef. Met nog zes minuten op de klok kreeg Willem II de uitgelezen kans om op voorsprong te komen toen de bal op de stip ging na een domme tackle van Wijndal. Pavlidis schoot echter huizenhoog over. In blessuretijd kwam AZ ook nog met tien man te staan nadat Boadu zijn tweede gele kaart had gezien.

Door het gelijke spel is de achterstand op Ajax en PSV nu drie punten, en staat Vitesse in punten gelijk met de Alkmaarders. Over twee weken, op zaterdag 19 oktober speelt AZ in Den Haag tegen SC Heerenveen (18.30 uur)

Willem II - AZ 1-1 (1-1)
22. Koopmeiners (pen.) 0-1
31. Köhlert 1-1