HEERHUGOWAARD - Afgelopen weekend hebben de spelers van team “Schroevengroothandel.nl” een dubbelprogramma afgewerkt.

Vrijdag is een degelijke overwinning geboekt op Brouwer Project Design uit Maarssen. In de eerste sessie startte Fred Groen tegen Maurice de Vre en Dirk van Mourik tegen Marnix de Kruijf. Groen had een prima start tegen De Vre en had na 20 beurten een mooie 20 tegen 7 voorsprong opgebouwd, hierna wilde het niet meer zo, de patronen lagen scheef en scores bleven uit. De Vre kwam nog wel tot scoren maar kon de aansluiting niet vinden.

Uiteindelijk pakte Groen de winst in de 48e beurt 30 tegen 21 voor De Vre. Van Mourik had aan De Kruijf een taaie tegenstander die na 18 beurten een 20 tegen 12 voorsprong had genomen. Van Mourik miste het juiste gevoel om De Kruijf het echt lastig te maken, hij kwam terug tot 27-24 daarna was het De Kruijf die in de 42e beurt de winst pakte 35 tegen 29 voor Van Mourik. Tussenstand 2-2. Perry Tuin moest het opnemen tegen André van Straaten. Van Straaten liep in de beginfase snel uit naar 9 tegen 5, daarna stokte zijn scores en was het de beurt aan Tuin die door regelmatig te scoren na 30 beurten een 19 tegen 11 voorsprong had opgebouwd. Tuin scoorde geen grote series maar met kleine kom je er ook.

Tuin finishte in de 51e beurt 30 tegen 22 voor Van Straaten. Hans Handgraaf begon sterk tegen Ben Brouwer en had na 12 beurten een mooie 16-1 voorsprong. Tot de 30e beurt ging de score moeizaam maar Handgraaf hield zijn voorsprong vast 22-10. In de 40e beurt sloot Handgraaf de partij winnend af 35 tegen 21 voor Brouwer.Eindstand 6-2.

Zaterdag moesten de spelers naar Alblasserdam om het op te nemen tegen medekoploper HWA/Hordijk. Deze ontmoeting is geëindigd in een stevig pak slaag. Leo de Jong, Hans Handgraaf en Perry Tuin konden weinig uitrichten. Alleen Dirk van Mourik won. Wilfried van Beek begon tegen De Jong met een serie van 6, en vlak daarna nog een 3, 1, 3, 1, en 2. Hierdoor stond het in een mum van tijd 16-6 in 8 beurten. Ondanks dat Van Beek daarna bleef het 18 beurten rustig, maar kon De Jong hier geen misbruik van maken. In de laatste 4 beurten maakte Van Beek het verschil en liet De Jong kansloos achter(30-30 in 30 beurten).

Op de andere tafel was Hans Handgraaf in duel met Peter Witveld. Beide spelers waren het grootste deel van de partij aan elkaar gewaagd, en stonden na 26 beurten op 21-20 voor Witveld. Niet veel later was Handgraaf het kwijt, en bleef Witveld scoren. Handgraaf kon weinig meer toevoegen, waarna Witveld de partij uitmaakte in beurt 46 (35-25). Om enigszins ongeschonden uit deze ontmoeting te komen moesten Dirk van Mourik en Perry Tuin vol aan de bak.

Tuin nam het op tegen Peter Berndsen. Ook hier liep het uit op een walk-over. Berndsen begon met een serie van 6. Niet veel later kwam daar nog een 5, 3, 2 en 4 bij. Tuin kwam hierdoor niet in het spel voor. Met niet eens zo’n slecht moyenne ging hij ten onder aan dit geweld. Berndsen maakte de partij in beurt 22 uit (30-18). De partij van Dirk van Mourik was toen nog bezig, en ging om de eer. Ook hier was het kreun en steun van beide spelers.

Tegenstander Floor Waumans stond in beurt 16 op 12 , en van Mourik op 11. Vanaf dat moment ging het nog steeds gelijk op, zodat het aan het einde van de partij moest gaan gebeuren. Hierin was Van Mourik het sterkst, en bleef Waumans achter met scoren. Mede door het aantal “net niet” punten. Van Mourik kon in beurt 47 de partij met winst afsluiten (30-35), waardoor de eindstand op 6-2 voor HWA/Hordijk kwam. De spelers uit Heerhugowaard laten het hoofd niet hangen, maar het wordt erg lastig om nog mee te doen om het kampioenschap.